Toyota toob Rally Estonial välja ka neljanda WRC-mehe

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Takamoto Katsuta Monte Carlos.
Takamoto Katsuta Monte Carlos. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP/SCANPIX

Toyota autorallimeeskond teatas, et septembris Lõuna-Eestis toimuval MM-etapil pannakse välja ka neljas auto. 

Varem oli kivisse raiutud Sebastien Ogier´, Elfyn Evansi ja Kalle Rovanperä osalemine. Pressiteates kinnitati, et võimaluse saab ka Takamoto Katsuta. Viimati võistles jaapanlane WRC-autoga veebruari keskel Rootsis, märtsis peetud Mehhiko rallist jäi ta eemale. 

«Ootame väga, et 2020. aasta hooajaga jätkata. Olen väga õnnelik, et Takamoto osaleb meiega Rally Estonial. See on võistlus, mis peaks tema võimetele hästi sobima,» sõnas Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen.

«Samas on viimasest MM-stardist möödas mitu kuud, nii et kindlasti ei kujune võistlus lihtsaks. Anname talle aega Toyota Yaris WRCga kohanemiseks. Seejärel aitame tal järjest kiiremaks saada, mis on nõnda tempokal rallil väga oluline.»

Katsuta lisas: «Olen õnnelik, et MM-sari septembris jätkub. Saan osaleda täiesti uuel kavas oleval võistlusel, Rally Estonial. Olen selle võimaluse eest tänulik. Rallivabal ajal olen viimastel kuudel keskendunud üldfüüsilise vormi parandamisele ja e-spordile. Tahan rajale naastes olla parimas võimalikus olukorras.»

Monte Carlos lõpetas ta seitsmendal, Rootsis üheksandal kohal. 27-aastane piloot saab võimaluse osaleda ka Saksamaa, Sardiinia ja kodusel Jaapani rallil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles