Premier League'i pallur: olen gei, kuid kardan seda avalikult kuulutada

Postimees Sport
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: ALEX PANTLING/Pool via REUTERS/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigaklubi tähtmängija saatis kaaspalluritele anonüümse kirja, milles sõnab, et ta on homoseksuaal, kuid kardab avalikult kapist välja tulla, kuna see võib põhjustada talle veel suuremaid raskusi. 

«Olen homoseksuaal. Juba nende ridade kirjutamine on minu jaoks väga suur samm. Praegu teavad sellest ainult minu pereliikmed ja valitud sõbrad. Ma ei tunne, et oleksin valmis seda oma meeskonnale või treenerile ütlema,» vahendab The Sun palluri kirja. 

«Tahate teada, mis tunne on niimoodi elada? See võib olla täielik õudusunenägu, mis mõjutab üha enam ka minu vaimset tervist. Tunnen end justkui lõksus, ent kardan, et tõde võib minu jaoks olukorra veel hullemaks teha,» jätkas ta. 

Inglismaal pole praegu teadaolevalt ühtegi profijalgpallurit, kes oleks avalikult oma homoseksuaalsust tunnistanud.

Alles eelmisel kuul teatas sellest aga endine Hull City pallur Thomas Beattie (33), kes oli esimene pallur, kes oma homoseksuaalsust tunnistas, pärast 1990ndatel pallinud Justin Fashanut. Temagi tunnistas, et ei kaalunud kordagi oma mängijakarjääri jooksul kapist välja tulekut. 

«Ma ei mõelnud selle peale kordagi. Tundsin sõna otseses mõttes, et mul tulebki lihtsalt valida kahe vahel: kas enda või spordi,» selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles