Rait Ratasepp alustab järgmist pöörast väljakutset

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Rait Ratasepp
Rait Ratasepp Foto: Virge Ratasepp

Täna alustab ultrasportlane Rait Ratasepp endale korraldatud katsumusega, kus ta jookseb 20 järjestikusel päeval 20 maratoni. Tema siht on läbida kõik maratonid alla kolme tunni. Koos Ratasepaga alustab sama katsumust enam kui 60 inimest kümnes tiimis.

Ratasepa sõnul läks ettevalmistus katsumuseks plaanipäraselt. «Kõik vajalikud treeningud said tehtud ning lihased pidasid pika ja nõudliku ettevalmistusperioodi kenasti vastu. Olen õpetanud keha sportimisest ülikiiresti taastuma. See on katsumuse võtmekoht, sest teisiti sellist asja edukalt ära ei tee,» rääkis Ratasepp.

Tartus jookseb Ratasepp kodu lähistel, Raadi ja Vahi piirkonnas, kus ta on välja mõõtnud 6,78 km pikkuse ringi. Maratonidistantsi (42,2 km) kokku saamiseks läbib ta ringi kuus korda ning sellele lisandub 1,52 km pikkune stardi- ja finišilõik.

Kuna Ratasepa eesmärk on läbida maratonid kiiruse peale, lähtus ta raja valikul ennekõike teekattest ja liiklustihedusest. Sama rada on ta oma treeningettevalmistusel korduvalt läbinud, mis annab kindlustunnet raja õige valiku osas. «Rajavaliku kõrval on ka palju teisi nüansse, mis võivad kiirust mõjutada. Näiteks ilmaolud, energiadefitsiit ja lihasprobleemid,» loetles Ratasepp.

Ratasepp jookseb viis esimest maratoni Tartus ning suundub nädalavahetuseks Pärnusse jooksma. Kokku läbib ta katsumuse ajal kuut Eesti linna. Lisaks eelnimetatutele jookseb ta Tallinnas, Viljandis, Rakveres ja Narvas. Jooksude start on iga päev kell 13.15.

Nagu varasemate aastate ultrakatsumustel, kutsus Ratasepp ka tänavu spordisõpru osalema «challengeratasepp» katsumusel. 20 päevaga 20 maratoni läbimise väljakutse võtsid vastu 64 inimest kümnes tiimis üle Eesti ja ka väljaspool kodumaad. Jooksukilomeetreid kogutakse Vormsil, Tartus, Tallinnas, Pärnus, Helsingis, Imaveres, Järva-Jaanis, Viljandis, Põlvas, Võsul, Võrus ja Türil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles