Hamilton oli Ungaris selgelt parim, Verstappenil vedas roppumoodi

Lewis Hamilton vedas võistlejaterivi sisuliselt alates stardist. Foto: XPB/XPB Images/PA Images
Postimees Sport
Copy

F1-hooaja kolmanda etapi võitis kindlalt Lewis Hamilton (Mercedes), kes edestas Max Verstappenit (Red Bull) ja meeskonnakaaslast Valtteri Bottast. Soomlane oli teisele kohale väga lähedal, kuid ei jõudnud viimaseks ringiks hollandlasele piisavalt lähedale.

Tänase vormelipäeva põnevaim hetk sündis enne GPd, kui Verstappen sõitis oma lähtekohale liikudes rajalt välja ning vigastas auto esiosa. Red Bulli mehaanikutel oli paarkümmend minutit aega vormel taas töökorda saada ning kui vahepeal tundus, et Verstappen ei saagi startida, tegi tiim imelist tööd ja võistkonna esinumber ei pidanud kõrvaltvaatajaks jääma.

Hamilton haaras stardist juhtohjad ega andnud neid sisuliselt kordagi käest. Verstappen tõusis liidriks vaid korra, kui inglane läks esimesse boksipeatusse, kuid pärast seda oli Mercedese liider ülivõimas.

Taas käis kehvasti Ferraride käsi. Sebastian Vettel oli kuues ja Charles Leclerc alles 11. ehk jäi esimesena punktideta. Muide, monacolane läks alt rehvivalikuga ning kurtis pidevalt ebastabiilse vormeli üle.

F1-sarja üldarvestuses tõusis liidriks Hamilton, kes edestab Bottast viie ja Verstappenit 30 punktiga. Konstruktorite arvestuses on Mercedese edumaa Red Bulli ees tervelt 69 silma. Vormelihooaeg jätkub kahe nädala pärast Inglismaal Silverstone'is. 

Ungari GP lõppjärjestust vaata allolevalt graafikult, misjärel saab järele lugeda meie otseblogi.

Kvalifikatsioon:

Kvalifikatsiooni võitis Lewis Hamilton ajaga 1.13,447, teisena jõudis finišisse tema tiimikaaslane Valtteri Bottas (+0,107). Kolmanda ja neljanda koha haarasid Racing Pointi sõitjad Lance Stroll (+0,930) ja Sergio Perez (+1,098). Viienda ja kuuenda koha jagasid ära Ferrari piloodid Sebastian Vettel (+1,327) ja Charles Leclerc (+1,370). Täispika järjekorraga saab tutvuda graafikult.

Kolmas vabatreening:

Bottas sõitis kiireimal ringil ajaks 1.15.437, millega edestas 0,042 sekundiga meeskonnakaaslast Lewis Hamiltoni. Head hoogu näitas ka Racing Pointi sõitjad Sergio Perez (+0,161) ja Lance Stroll (+0,596), kes said vastavalt kolmanda ja viienda koha. Nende vahele mahtus veel Ferrari piloot Charles Leclerc (+0,344).

Teine vabatreening:

Vetteli ajaks oli 1.40,464. Tema järel tulid Mercedese piloot Valtteri Bottas (+0,272) ja McLareni sõitja Carlos Sainz (+1,320). Järgnesid Racing Pointi piloodid  Lance Stroll (+1,916) ja Sergio Perez (+2,006). Kuna sessiooni tabas tugev vihmasadu, otsutasid mitmed piloodid ajaringile mitte suunduda. Nende hulka kuulusid näiteks mõlemad Renault piloodid Esteban Ocon ja Daniel Ricciardo ja valitsev maailmameister Lewis Hamilton. Täpsemaid tulemusi saab vaadata graafikult.

Esimene vabatreening:

Kiireima ringi sõitis välja Hamilton (1.16,003), Bottas sai 0,086 sekundit nõrgema aja. Järgnesid Perez ja Stroll. Max Verstappen (Red Bull) alles kaheksanda koha. Just Red Bulle peetakse Mercedese suuremateks ohustajateks. Vabatreeningu tulemusi vaata graafikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles