M-Spordi mehed saavad kätt proovida vahetult enne Rally Estoniat (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Esapekka Lappi ja Janne Ferm tuhisesid MM-sarjas viimati märtsis, kui sõideti Mehhiko MM-ralli.
Esapekka Lappi ja Janne Ferm tuhisesid MM-sarjas viimati märtsis, kui sõideti Mehhiko MM-ralli. Foto: @World/M-Sport

Pole saladus, et M-Spordil on autoralli MM-sarja tiimidest kõige õhem rahakott, sest nad peavad hakkama saama tehase (suure) toetuseta. Nõnda jääb ka nende katsetamine enne hooaja restarti üsna lühikeseks.

Hyundai tiim on juba koroonaviirusest tekkinud pausi järel esimesed võistlused pidanud ning plaanidest teatas ka Toyota. Viimaks tuli kavaga välja ka M-Sport.

Nad korraldavad 22. augustil oma võistluse, kus saavad tõenäoliselt kätt proovida WRC-sarja kuuluvad Teemu Suninen ja Esapekka Lappi. Inglismaal Greystoke´i külas peetaval lühikesel rallil saavadki kaas lüüa vaid Fordi masinad. Osaleb kuni 45 ekipaaži.

M-Sport viib ralli läbi koostöös Suurbritannia alaliidu ja mõne väiksema motospordi klubiga. Eesmärk on näidata, et vaatamata koroonaviirusele saab ka turvaliselt võistelda. Päeva jooksul peetakse kuus kiiruskatset, veidi üle 60 km pikkusel trassil.

«Autotööstusele on väga oluline, et saaksime uuesti võistelda. Muidugi tuleb seda teha turvaliselt ning loodetavasti saadakse sellega hakkama,» teatas M-Spordi tegevdirektor Malcolm Wilson. 

Autoralli MM-sari jätkub 4. septembril Lõuna-Eesti teedel. Senised kolm etappi pole M-Spordile erilist rõõmu toonud, Suninen on üldarvestuses kuues, Lappi seitsmes. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles