Võistluskeelu saanud olümpiafinalist jäi dopinguküttidele püüdmatuks ning põhjendas enda kadumist telefoni aku tühjenemisega

Toimetas Ville Arike
Copy
Deajah Stevens neli aastat tagasi Rio olümpial.
Deajah Stevens neli aastat tagasi Rio olümpial. Foto: OLIVIER MORIN/AFP/Scanpix

Neli aastat tagasi Rio olümpiamängudel 200 m jooksu finaali jõudnud ameeriklannast sprinter Deajah Stevens sai dopingureeglite rikkumise eest 18 kuu pikkuse võistluskeelu ega saa seega osaleda järgmisel aastal Tokyo olümpiamängudel.

Stevens ei olnud eelmisel aastal kolmel korral dopinguküttidele kättesaadav ja see tõigi kaasa karistuse, teatas agentuur Reuters. Dopingukütid jäid pika ninaga mullu veebruaris, augustis ja novembris.

Võistluskeeld algas juba 17. veebruarist ning lõpeb 16. augustil 2021 - kaheksa päeva pärast Tokyo mängude lõppemist.

Veebruaris ei pääsenud dopingukütt Stevensi märgitud aadressile, sest juurdepääs oli piiratud. Sportlane ei vastanud ka telefonikõnele.

Augustis juhtunu kohta seletas Stevens, et tema telefoni aku jooksis tühjaks ning ta avastas viis vastamata kõnet, kui ärkas. Dopingukütt koputas tema uksele kolmel korral ja ootas kokku 22 minutit.

Viimasel juhul sportlane väitis, et oli andmebaasi märgitud ajal kodus. Ta lisas, et oli vahetanud telefoninumbri, sest keegi tundmatu jälitas teda kõnedega ja ta tahtis seda inimest oma elust välja lülitada.

Testija aga selgitas, et ta ei läinud majja, sest ei leidnud selle asukate hulgast Stevensi nime. Stevensi väitel eemaldas ta selle jälitamise tõttu.

Antidopingureeglite kohaselt peavad sportlased teatama testijatele oma asukoha ning ajavahemiku, mil nad on seal saadaval.

Stevens pälvis Rio olümpial 200 m jooksus 7. ning aasta hiljem MMil 5. koha. Tema isiklik rekord on 22,09. Tal on õigus kaevata otsus edasi spordiarbitraaži (CAS).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles