Soome rallitäht usub, et jätkab ka järgmisel aastal M-Spordis

Christopher Krutto
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Sander Ilvest

Soome rallisõitja Esapekka Lappi avaldas lootust, et saab järgmine aasta M-Spordi ridades jätkata.

Kuna Citroen eelmise aasta lõpus WRC-sarjast lahkuda otsustas, pidi soomlane uue töökoha leidma. M-Spordis jäi Elfyn Evansi Toyotasse lahkumisega koht vabaks ja Lappi palgati uelslast asendama. 

Soomlane tegi hooajale korraliku alguse, saades Monte Carlos avapäeva probleemide kiuste neljanda ja Rootsis viienda koha. Mehhikos tabasid tema masinat tehnilised probleemid ja see jäi tuleroaks.

«Muidugi oleks tore järgmine aasta sarjas jätkata,” alustas Lappi. Mul ei ole selles osas erilist stressi, sest hooaja algus läks hästi ja ma ei teinud lolle eksimusi,» lisas soomlane Rallit.fi-le.

Lappi avaldas lootust, et saab ka järgmine aasta sarjas sõita. «Mul ei ole sellist tunnet, et nad tahaks must lahti saada. Ma olen kindel, et kui M-Sport jätkab järgmine aasta, siis jätkan ka mina.»

M-Sport on ilmselt ainuke meeskond, kus Soome rallisõitja jätkata saaks. Nii Toyota kui ka Hyundai meeskonnad peaksid järgmiseks hooajaks olema komplekteeritud. 

«Ma ei ole ühegi meeskonnaga suhelnud. Mind huvitab, kas pärast nii pikka pausi kavatseb (Sebastien) Ogier veel üheks aastaks Toyotasse jääda. Lisaks ei tea ma, kuidas Hyundais lepingutega seis on. Ootame praegu ja sõidame paar rallit kõigepealt,» ütles soomlane lõpetuseks.

Autoralli MM-sari jätkub 4.-6. septembrini sõidetava Rally Estoniaga. Üldliider on pärast esimest kolme etappi Sebastien Ogier, valitsev maailmameister Ott Tänak (Hyundai) on viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles