LeBron Jamesi korvpallikaart vahetas oksjonil pöörase summa eest omanikku

Karl-Joosep Küngas
Copy
Los Angeles Lakersi korvpallur LeBron James.
Los Angeles Lakersi korvpallur LeBron James. Foto: Ringo Chiu/ZUMAPRESS.com

Korvpalliliiga NBA ja kogu maailma spordi ühe suurima tähe LeBron Jamesi haruldane korvpallikaart vahetas Goldin oksjonil omanikku ja ostjal tuli selle eest tasuda koguni 1,8 miljonit dollarit.

Tegemist on Jamesi esimese korvpallikaardiga, mis on tehtud tema uustulnuka hooajast. Kaart on säilinud ideaalses seisukorras ja see tõstabki selle hinna taevasse. Kõige rohkem annab sellele väärtust juurde korvpalluri enda allkiri sellel, mis on sinna sinise pastapliiatsiga kirjutatud. 

Oksjoni alghind oli 150 000 dollarit ning esialgu arvati, et see kasvab veidi üle poole miljoni dollari. Ühtäkki oli hind kerkinud 1,8 miljoni peale, mis teeb sellest läbi aegade kalleima spordikaardi. 

LeBron Jamesi peetakse NBA ajaloo üheks paremaks mängijaks. Juba esimesel hooajal pani ta publiku rõkkama, sest esimeses kohtumises viskas ta lausa 25 punkti, võttis 9 lauapalli, jagas kuus korvisöötu ja tegi neli vaheltlõiget.

Ta võitis 2004. aastal parima uustulnuka tiitli ning pärast seda võitnud kõik, mis sisuliselt võimalik. kolmekordse NBA meisteri ja neljakordse kõige väärtuslikum mängija karjääri keskmised näitajad on 27,1 punkti, 7,4 lauapalli ja 7,4 korvisöötu.

Tänavu on mees tegemas vähemalt ühes kategoorias karjääri parimat hooaega. Nimelt on esmakordselt mees juhtimas resulatiivsete söötude arvestust. Tema keskmine on lausa 10,6 korvisöötu mängu kohta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles