Kolmandik kohalikest soovib Tokyo olümpiamängude ärajätmist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Koroonaviiruse tõttu toimuvad Tokyo olümpiamängud 2021. aastal.
Koroonaviiruse tõttu toimuvad Tokyo olümpiamängud 2021. aastal. Foto: STOYAN NENOV/REUTERS

Jaapanis korraldati uuring, kus küsiti kohalikelt, kas nende arust tuleks koroonaviiruse tõttu olümpiamängud sootuks ära jätta. Kolmandik rahvastikust soovis suurvõistluse ärajätmist. 

Uuringu koostas Kyodo agentuur ning selle tulemused olid suhteliselt oodatavad. Kui 33,7% vastanutest soovis Tokyo olümpiamängude ärajätmist, siis lausa 36,4% rahvastikust loodab, et suurvõistlus lükatakse veelgi kaugemasse tulevikku.

Seda viimast põhjusel, et ehk suudetakse peagi avastada koroonaviirusele vaktsiin, mis lubaks veelgi enam tavapärasesse ellu naasta. 

Samas oli 23,9% vastanutest valmis olümpiamängudeks juba tuleval suvel. Nemad ootavad maailma suurimat spordivõistlust juba pikisilmi kodumaale ja mingist ärajätmisest või edasi lükkamisest ei taheta miskit kuulda.

Tokyo olümpiamängud pidid esialgu toimuma tänavu 24. juulist 9. augistini, kuid teatavasti lükati need koroonaviiruse tõttu järgmisesse suvesse. Suurvõistlus toimub 2021. aasta 23. juulist 8. augustini ja kannab endiselt nime Tokyo 2020 olümpiamängud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles