VIDEO ⟩ Eesti karikavõitjaks tulnud Balta edasisest hooajast: ootan uusi uudiseid ja vastavalt nendele teen otsused (1)

Mariel Gregor
Copy

Ksenija Balta tegi Eesti karikavõistlustel oma hooaja avastardi ja tuli kohe ka 100 meetri jooksus karikavõitjaks tulemusega 11.62. Arvestades olusid jäi Eesti rekordinaine resultaadiga rahule ja selgitas ka edasisi võistlusplaane.

«Kiirus on piisav, et hetkel kaugust hästi hüpata, seega võin sprinditulemusega rahule jääda. Arvestama peab ka tingimusi, ei olnud ideaalne tuul, mis puhuks mõnusalt tagant. Üks parimaid tulemusi, mis vastutuules joostud,» alustas Balta intervjuud Postimehele.

Balta treener Andrei Nazarov meenutas, et tema hoolealune oli viimati pakkudel sprindidistantsil rajale minemas 2018. aastal. Seda kinnitas ka Balta, kes pole ennast kunagi pidanud ka sprinteriks ja seega pole tarvis stardipakke treeningutel kasutada. «Ma olen lihtsalt kaugushüppaja, kellel on kiirus. Seega edasi tuleb ikkagi rohkem oma põhialale keskenduda.»

Nii nagu kogu spordimaailm on ka Balta hetkel ikkagi sisuliselt suures teadmatuses, mis tulevik tooma hakkab. Kindlasti tuleb ta starti augusti alguses toimuvatel Eesti meistrivõistlustel, kuid edasine on väga lahtine. «Iga päev ootan mingeid uusi uudiseid ja vastavalt nendele võtta vastu otsuseid. Ühtegi välisvõistlust pole hetkel täpselt kavas. Ma ei tea täpset ajakava ka, kus ja millal midagi toimuks.»

Arvestades 100 meetri tulemust, siis võib eeldada, et Balta vorm on hea ka kaugushüppes. Sporlane ise jäi tagasihoidlikuks. «Oleme treeningutel mingis mahus hüppeid teinud ja nüüd võiks veidi spetsiifilisemaks nagu kaugushüppe juurde minna. Eks siis ole täpsemalt seis näha,» lõpetas Balta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles