Austraalia surfar meenutas elu pantvangis: ma ei jaksanud lugeda, mitu korda mind vägistati

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Caro / Oberhaeuser/Caro / Oberhaeuser / Scanpix

Kuulus Austraalia surfar Carmen Greentree avaldas Rohelisel mandril äsja autobiograafia, kus vaatab tagasi ka oma elu karmimale perioodile. Ajale, mil teda kaks kuud pantvangis hoiti ja igapäevaselt vägistati.  

Greentree oli kõigest 22-aastane, kui otsustas 2004. aastal surfist korraks aja maha võtta ning Himaalajasse ennast täiendama minna. Sinna jõudmiseks reisis ta läbi New Delhi, kus sattus aga kurjategijate ohvriks. 

Nimelt teesklesid sulid, et nad on turismifirma esindajad ning pakkusid noorele australlannale küüti. Soovitud sihtkohta Greentree paraku ei jõudnudki, vaid järgmised kaks kuud tuli tal elada paatmajas. Kui ta üritas sealt põgeneda, peksti teda armutult. Lisaks vägistasid kurjategijad teda korduvalt. 

«Mul polnud lihtsalt jõudu, et nendega võidelda. Lisaks teadsin, et nad ei jäta enne, kui saavad enda tahtmise. Seetõttu loobusin ka lugemast, mitu korda mind vägistati. Ma ei uskunud, et mul õnnestub kunagi sealt paadist minema saada. Arvasingi, et suren seal,» sõnas ta kodumaa meediale. 

Pärast kaht piinarikast kuud tegid kurjategijad aga saatusliku vea. Nad üritasid Greentree perekonnalt esialgsest rohkem raha välja pressida, kuid see võimaldas kohalikel võimudel sulid üles otsida ning politseioperatsiooni käigus õnnestus korrakaitsjatel austraallanna ka päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles