Video ⟩ Eeskuju või lollus? Üheksandat kuud rase rootslanna vihub elu eest trenni

Postimees Sport
Copy
Klara Svensson rasedana trenni vihtumas.
Klara Svensson rasedana trenni vihtumas. Foto: Kuvatõmmis videost

Klara Svensson on tituleeritud poksija, kes hoidnud kolmel korral enda käes WBC kergekaalu meistrivööd. Eelmisel aastal otsustas ta aga sportlaskarjäärile joone alla tõmmata ning tänavuse aasta alguses andis ta teada ka lapseootusest. See aga ei tähenda, et rootslanna trenniga lõpparve oleks teinud. 

32-aastane Svensson vihub ka 39. rasedusnädalal igapäevaselt trenni ning postitab neist ka ühismeediasse videosid. Intervjuus Expressenile tunnistas rootslanna aga, et paljud vaatajad kritiseerivad tema käitumist. 

«Olen kogu oma raseduse olnud väga aktiivne. Esimesed neli kuud treenisin hoolimata sellest, et mul oli kogu aeg süda paha ja iiveldasin. Tundsin ennast väga nõrgana. Seejärel, pärast 18. nädalat, mu enesetunne aga paranes. Leidsin endas taas üles jõu ning soovi harjutada. Praegu treening iga päev, vahelduva intensiivsusega,» sõnas Svensson. 

«Paljude jaoks on see väga inspireeriv – näha rasedat naist niimoodi treenimas. Aga mõned on täiesti ära kohkunud, kui näevad mind jooksmas või poksimas. Nad ütlevad, et ma riskin lapse enneaegse ilmaletulekuga,» jätkas ta. 

Svensson on aga oma lähenemises kindel: ta tunnetab enda keha, mistõttu on viimastel nädalatel näiteks jooksmisest loobunud, samamoodi loeb ta iga päev erinevaid raamatuid ja artikleid, et ennast harida. 

Senised uuringud on näidanud, et laps on igati terve ning suuremaid probleeme raseduse jooksul esinenud pole. Küll rõhutab rootslanna, et tema ongi väga hea treenitusega naine ega soovita säärast lähenemist teistele. Kõige olulisem on Svenssoni sõnul tunda enda keha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles