Inglismaa karikasarjas jätkus Londoni võidukäik Manchesteri üle

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Chelsea mehed (sinises) rõõmustamas.
Chelsea mehed (sinises) rõõmustamas. Foto: Andy Rain/NMC/Pool/EPA/Scanpix

Inglismaa jalgpalli karikafinaalis lähevad omavahel vastamisi Londoni linnarivaalid Arsenal ja Chelsea. Kui Kahurimehed alistasid eile mõnevõrra üllatuslikult Manchester City, siis Sinised kukutasid täna Manchester Unitedi. 

Kuigi matš toimus Old Traffordil, oli Chelsea see, kes kohtumises kärmelt kontrolli haaras. Frank Lampardi hoolealused olid avapoolajal selgelt üritavam pool, kuid liiga ohtlikuks asjad Unitedi kastis ei muutunud. 

Punaste Kuradite jaoks saabusid ärevad hetked vahetult enne poolajapausi, kui järjestikused peapõrutused murdsid pikali nende tagalamehed Harry Maguire'i ja Eric Bailly'. Kui Maguire oli pärast pikka turgutamist siiski võimeline mängu jätkama, siis Bailly viidi kanderaamiga riietusruumi ning Ole Gunnar Solskjäril tuli tema sunnitud vahetus.

See polnud aga avapoolaja viimane sündmus: 45+11. minutil mängisid Willian ja Cesar Azpilicueta paremal aarel suurepäraselt kokku ning kasti antud tsenderdusele jõudis esimesena jaole Oliver Giroud', kes nahkkera oskuslikult David De Gea selja taha saatis. 

Kui avapoolajal tuli esimest tabamust oodata 56 minutit, siis teisel kolmveerandtunnil sahises väravavõrk juba 43-sekundilise mängu järel, kui Mason Mount'i kauglöök Unitedi võrgus lõpetas. 

Kolmandat korda sahises kodumeeskonna väravavõrk 74. minutil, kui Maguire saatis olelusvõitluses Antonio Rüdigeriga palli õnnetult enda väravasse. Unitedil õnnestus küll viis minutit enne lõppu teenida penalti, mille Bruno Fernandes ka realiseeris, kuid see osutus pelgalt lohutustabamuseks. 

Chelsea 3:1 tähendab, et 1. augustil Wembley'l toimuv FA karikafinaal on Londoni siseasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles