«Mind löödi nii palju, et ma ei jõudnud enam arvet pidada» (2)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ute Grabowsky/photothek.net via www.imago-images.de/imago images/photothek/Scanpix

Reedel pidanuks süttima Tokyo olümpiamängude tuli. Koroona tõttu lükkusid 32. tiitlivõistlused aga aasta võrra edasi ning Inimõigusteorganisatsiooni Human Rights Watchi (HRW) sõnul on see Jaapanile tegelikult kingitus. Kuna nüüd on neil võimalik midagi ette võtta riigis väga levinud käitumismaneeri osas, mis tolereerib noorsportlaste vastast vägivalda.

Nimelt avaldas HRW hiljuti 67-leheküljelise raporti, mille pealkirjaks oli – «I Was Hit So Many Times I Can't Count: Abuse of Child Athletes in Japan» ehk «Mind löödi nii palju, et ma ei jõudnud enam arvet pidada: lapssportlaste väärkohtlemine Jaapanis». Selles lahatakse tõusva päikese maal levinud ihunuhtlust, mida tuntakse «taibatsu» nime all, ning mis oleks igas euroopalikus riigis ammu juba seadusega keelatud. 

Kui Tokyo 2013. aastal olümpiamängude korraldajaks kandideeris, hakkasid internetiavarustes ringlema videod, kus oli näha, kuidas treenerid oma hoolealuseid peksavad. Kohalik olümpiakomitee (JOC) tegi seejärel oma atleetide seas uuringu, millest ilmnes, et koguni 10% neist on kogenud sportlasteel ähvardusi – nii füüsilisi kui ka verbaalseid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles