Vettel kahetseb, et tema ja Red Bulli tee tüliga lahku läks

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Sebastian Vettel ja Red Bulli omanik Dietrich Mateschitz.
Sebastian Vettel ja Red Bulli omanik Dietrich Mateschitz. Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS

Red Bullis neljakordseks maailmameistriks tulnud Sebastian Vettel avaldas kahetsust, kuidas ta viie aasta eest meeskonnast lahkus.

Vettel liitus Ferrariga 2015. aastal, olles eelnevad kuus hooaega sõitnud Red Bullis.  Paraku sõlmis Vettel Itaalia meeskonnaga lepingu enne, kui sellest Red Bulli omanikule Dietrich Mateschitzile teada andis.

«Olin punases autos istunud Michael Schumacherist lummatud. Seetõttu tõmbas ka mind «punapäine naine». Kuid kahetsen, kuidas asjad Red Bulliga lõppesid,» sõnas ta.

Vettel tunnistas, et tema viimane hooaeg Red Bullis läks aia taha. Olles eelneval neljal aastal tulnud maailmameistriks, lõpetas ta 2014. aasta alles viiendal kohal. «Me ei lõpetanud heal noodil, kuid selline see sport vahepeal on. Kuid veelgi veidram oli asi lepingutega – mida ma tohtisin ja mida ei tohtinud öelda.»

«Tundsin end ebamugavalt. Tagasi vaadates pean tunnistama, et kahetsen seda. Me veetsime koos fantastilise aja ja saavutasime nii palju. Oleksin pidanud rohkem oma sisetunnet kuulama,» rääkis Vettel.

Järgmisel hooajal Vettel enam Ferraris ei sõida. Kuulujuttude põhjal on viie aasta tagune juhtum üks põhjustest, miks ei kipu Red Bull vabaagendiks saavale sakslasele lepingut pakkuma.

Ilmselt tema karjäär kuninglikus vormelisarjas siiski jätkub, sest mehe teenetest on huvitatud Racing Point.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles