Latvala jääb kurvastusega Rally Estonialt eemale: uudis Eesti MM-rallist tuli liiga hilja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: EIBNER/Alexander Neis/imago/Eibner

Soome rallisõitja Jari-Matti Latvala soovib endiselt järgmiseks hooajaks lepingu teenida ja selleks tuleks tal end tõestada tänavusel hooajal. Ometi ei ole soomlane rajal Eestis WRC-etapil, kuna ta uskus, et tänavu tal võimalusi rohkem ei teki.

Tegelikult oli enne suve Latvalal endiselt plaan MM-karussellis veel paar etappi erasõitjana kaasa teha. Esimene pidi olema kodune Soome ralli ning sellele pidi hooaja lõpus järgnema ka Walesi osavõistlus. Mõlemad rallid tühistati koroonaviiruse tõttu. 

«Kui tulid uudised, et need jäetakse tänavu ära, siis tundus kõik selge. Kuna minu rahalised võimalused on piiratud, siis tuli ka seetõttu hooajale kriips peale tõmmata,» selgitas Latvala.

Juuli alguses selgus siiski, et FIA koostöös WRC promootoritega on teinud MM-kalendris muudatused. Hooaega taasalustatakse septembri alguses Eestis, mis oleks soomlasele sisuliselt koduralli eest. «Need sõnumid jõudsid minuni liiga hilja. Kui olin juba korra asjad kokku pakkinud, siis enam tagasiteed polnud,» jätkas soomlane, kes soovinuks kindlasti rajal olla.

Rally Estonia on üsna sarnane Soome MM-etapiga ning seetõttu võib arvata, et Latvalale oleksid need tingimused sobinud. «See on väga huvitav ralli. Olen Otepää lähistel kihutanud Historic klassis, kuid mitte kordagi WRC masinaga. Teed on head, kuid pole päris Soomega sarnased,» tunnistas Latvala.

Latvala tunnistab rallit.fi portaalile, et talle oleks Rally Estonial osalemine väga palju rõõmu valmistanud, kuid erasõitjana võidu nimel ta kindlasti poleks heidelnud. «Kui reaalselt asju hinnata, siis pole Ott Tänaku vastu seal väga midagi teha. Ta on sõitnud ja treeninud nendel teedel ja saab teha testisõite samuti seal. See pole midagi sarnast, kui teha testisõite Soomes,» arvas soome rallimees, kes edasise hooaja jooksul plaanib osaleda mitmel Historic klassi võidusõidul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles