Avalikustati Eesti MM-ralli ametlik võistlustrass (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak Rally Estonial.
Ott Tänak Rally Estonial. Foto: Jaanus Ree

Rally Estonia korraldajad avalikustasid Eesti esimese WRC-etapi võistlustrassi, mille kogupikkuseks on 232,64 km.

Koroonaviiruse tõttu avanes Eestil võimalus korraldada WRC-etapp ning see on ka esimeseks osavõisluseks pärast pikka võistluspausi. Ralli algab reedel lühikese (1,28 km) Tartu kiiruskatsega, mis paikneb hooldusala, Raadi lennuvälja, lähistel. 

Enne ametlikku võistlust sõidetakse Abissaares (6,23 km) shakedown.

Laupäeval sõidetaval esimesel täispikal võistluspäeval alustatakse kohe ralli pikima (20,23 km) Prangli kiiruskatsega. Seejärel kihutatakse Kanepi kiiruskatse, millel pikkust 16,89 km, millele järgneb väike paus. 

Päeva jätkatakse TV-katsega Otepääl (9,60 km), misjärel sõidetakse veel Mäeküla (14,76 km) kiiruskatse ja esimese läbimise lõpetab Elva kiiruskatse, millel pikkust 11,72 km. Pärast hoolduspausi läbitakse eelnevad katsed veel ühe korra.

Pühapäeval ootab võistlejaid ees sarnane formaat, kus sõidetakse hommikul kolm kiiruskatset ja pärastlõunal läbitakse need uuesti. Pühapäevasteks kiiruskatseteks on Arula (6,97 km), Kaagvere (15,46 km) ja TV-katsena Kambja (20,05 km). Ainus erinevus võrreldes laupäevaga on, et kahe läbimise vahel puudub hoolduspaus. Powerstage'iks ongi Kambja teine läbimine, millele järgneb finišipoodium Raadi lennuväljal. 

Kokku sõidetakse kiiruskatseid 232,64 km.

Rally Estonia on suurim mootorispordi sündmus Baltikumis ja see toimub tänavu juba kümnendat korda. Viimasel kahel aastal on Lõuna-Eestis teistele alistamatuks jäänud valitsev maailmameister Ott Tänak, kuid eelnevalt pole see kuulunud MM-kalendrisse.

«Ralli korraldamisel järgitakse kõiki kehtivaid koroonaviiruse tõkestamiseks kehtestatud reegleid. Usume, et nende järgmisel suudame korraldada turvalise ja võimsa spordivõistluse,» sõnas ralli korraldusmeeskond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles