Neuville kiidab Ogier' otsust: see on MM-sarjale positiivne uudis

Henry Lääne
, reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Kuuekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier pidi tänavusega karjääri lõpetama, kuid kuna koroonakriisi tõttu on hooaeg poolik, plaanib prantslane veel ühe aasta tipptasemel sõita.

Ogier' üks suuremaid konkurente, MM-sarja üldarvestuses viis korda teiseks jäänud Thierry Neuville peab tänavu Toyotat rooliva Gallia kuke otsust õigeks ning tervitab seda.

«See on kindlasti hea nii MM-sarjale kui ka Ogier'le. Samuti on tegu õige otsusega – sa ei taha enda karjääri sellise hooajaga lõpetada. Tegemist on loogilise valikuga,» vahendas belglase sõnu ralliportaal DirtFish. «Vajame kõlavaid nimesid nagu Ogier. See on MM-sarjale väga positiivne uudis.»

Kõikide märkide järgi jätkab prantslane Toyotas ning nende tiimipealik Tommi Mäkinen ütles paar nädalat tagasi, et läbirääkimised Ogier'ga on käimas ning kõik liigub heas suunas.

Kui kõik läinuks plaanipäraselt, lõpetanuks Ogier karjääri tegelikult Citroenis, kellega ta sõlmis tunamullu kaheaastase lepingu. Nimelt ütles prantslane, et tegemist on tema viimase kontrahtiga.

Et Prantsusmaa autotootja otsustas aga eelmisel sügisel MM-sarjast lahkuda, läks Ogier' plaan vett vedama. Ta otsustas siiski karjääri jätkata, lüües käed Toyotaga, kelle teised põhisõitjad on Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä.

36-aastane Ogier võitis oma meistritiitlid Volkswageni ja M-Spordi Fordiga vahemikus 2013-18. MM-debüüdi Citroeniga teinud prantslase valitsemisele panid mullu punkti Ott Tänak ja Martin Järveoja.

Sel hooajal jahib Ogier seitsmendat võitjatrofeed ning on pärast kolme etappi ka liider, edestades Evansit kaheksa ja Neuville'i 20 punktiga. Tänak on viies ja jääb maha 24 silmaga.

MM-hooaeg jätkub 4.-6. septembrini Lõuna-Eestis. Seejärel kihutatakse praeguse seisu järgi Türgis, Saksamaal, Sardiinias ja Jaapanis, võib-olla lisanduvad etapid Belgias ja Horvaatias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles