Video ⟩ Endine F1-piloot osales tõsises avariis

Christopher Krutto
Copy
Vormel 1 etapp Singapuris eelmisel aastal.
Vormel 1 etapp Singapuris eelmisel aastal. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

1998. aastal Minardi vormel 1 meeskonda esindanud Esteban Tuero osales tõsises mootorrattaavariis ja on mitmete luumurdudega haiglas.

2016. aastal võidusõidu karjääri lõpetanud Tuero tegi kodulinnas Buenos Aireses tõsise avarii ja viibib Argentina pealinnas haiglaravil.

Argentiinlane sõitis mööda teed, kui talle keeras ette teine mootorratas, mida endine võidusõitja ei suutnud vältida.

Tuero pere andis teada, et endine võidusõitja sai õnnetusest mitmeid luumurde ja talle tehti kolmapäeval «rahuldavate tulemustega» operatsioon. Mehe elu ohus ei ole.

Tuero oli 1998. aastal vormel 1 sarja debüüti tehes kõigest 19 aastat ja 320 päeva vana ja oli tollel hetkel kolmas noorim F1-piloot läbi aegade. Nüüd on temast möödunud veel Fernando Alonso, Jaime Alguersuari, Lance Stroll, Max Verstappen ja Lando Norris ja argentiinlane hoiab nüüd selles arvestuses kaheksandat kohta.

Tema karjääri parim tulemus oli F1-sarjas San Marino GP kaheksas koht. Kuigi pärast karjääri ainsat hooaega kuninglikus võidusõidusarjas oli tal võimalus seal jätkata, otsustas argentiinlane naasta kodumaale.

Tegu ei ole tänavu esimese eksvormelipiloodiga, kes tõsisesse õnnetusse on sattunud. 20. juunil põrkas Alex Zanardi käsirattavõistlusel kokku veoautoga ja viibi see tõttu endiselt kuntslikus koomas. Talle on tehtud mitmeid operatsioone lähedaste sõnul on itaallase seisund paranemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles