PM Video ⟩ Osaluseksperiment: Käed taskus tänavalt, käsi taskus laskma

Copy

Paljud, seal hulgas mitmed sportlased ise, on laskmisele üritanud külge kleepida lotomängu silti. Eesti paremaid täpsuskütte Peeter Olesk, kelle auhinnakapis on kaks EM-medalit, mõistab, miks selline arusaam ringleb. «Lotomäng on see nii palju, et teoreetiline võimalus selleks, et keegi tuleb tänavalt ja laseb 60 korda kümnesse, on olemas,» lausus ta, viidates asjaolule, et erilisi füüsilisi eeldusi või head vormi ala ei vaja. Postimees otsustas eestlase sõnasabast kinni haarata ja selle teooria proovile panna.

Kahe tunni jooksul sai 25 meetri kaugusel asunud märklaua suunas tehtud 40 lasku, millest 38 ka tabas. 

Taktikalise püstoli 30 + 30 harjutuse esimese poolega, kus iga viielasulise seeria jaoks on aega viis minutit, jäi reporter rahule. Kuigi tänavustel Eesti meistrivõistlustel platseerunuks selle tulemusega – 207 võimalikust 300st – ikkagi viimasele kohale (eelviimane oli 234 silma), siis häbisse ei jäädud. Hoolealuse tööd kiitis ka Olesk, kes lõi letti lausa hinde «5+».

Lisaks sai proovitud 30 + 30 harjutuse teist poolt, kus iga (kiir)lasu jaoks on aega kolm sekundit. Ajasurvel aga tehnika lagunes ning viiest sooritatud lasust tabas märki vaid neli. Ajaraamidesse mahtus paraku kõigest kolm. 

Reporteri viis kiirlasku 30 + 30 harjutuse teises pooles.
Reporteri viis kiirlasku 30 + 30 harjutuse teises pooles. Foto: Karl Juhkami
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles