Järelvaadatav ⟩ Eesti koondis ei suutnud uuele peatreenerile debüüdil võitu kinkida

Postimees Sport
Copy

Eesti rahvusnaiskond pidas uue peatreeneri Lorenzo Micelli juhendamisel esimese ametliku mängu, kui kontrollkohtumises Soomega saadi tasavägise mängu järel 2:3 (24:26, 25:16, 26:24, 11:15, 14:16) kaotus. Esimeseks mänguks rahvusnaiskonna särgis oli tänane ka noortele Karolina Kibbermannile ja Eva Liisa Kuivonenile.

Eesti alustas koosseisus Julija Mõnnakmäe, Kertu Laak, Kristiine Miilen, Nette Peit, Liis Kullerkann, Eliise Hollas ja libero Anu Ennok. Avageimis jäime 10:14 kaotusseisu ja Eesti peatreener võttis juba teise mõtlemisaja. Vahe suudeti tagasi mängida geimi lõpus, Liis Kullerkannu temporünnak tõi tabloole 20:20 viigi. Punkt Miilenilt ja Laagi äss andsid meile 22:20 edu. 24:24 seisult teenisid aga kaks järjestikust punkti soomlannad ning võitsid avavaatuse 26:24.

Teises geimis sama koosseisuga jätkanud Eesti jäi taas neljapunktilisse kaotusseisu (4:8). Siiski suudeti end käima saada ja geimi lõpus omakorda ette minna 20:15. Seda edu enam käest ei lastud ja geim meile 25:16. Ka kolmandas vaatuses oli platsil algkoosseis ja seegi kulges sarnaselt eelmisele - jäime kaotusseisu, ent suutsime tagasi tulla ja jätkus tasavägine mäng. Lõpus tegutses liidrile kohaselt Laak, kelle rünnakust viigistati mänguseis 20:20. Hollas viis Eesti ette 25:24 ja geimi lõpetas Mõnnakmäe äss - 26:24 ning Eesti peal 2:1.

Neljandas geimis jäädi 5:12 kaotusseisu, Kadi Kullerkann tuli Laagi asemel mängu ja Mõnnakmäe asemel sekkus naiste koondise särgis esimest korda Karolina Kibbermann. Hiljem tulid mängu nurgaründajad Hanna Pajula ja samuti debütant Eva Liisa Kuivonen. Seda geimi enam päästa ei õnnestunud ja soomlannad võitsid 25:11.

Viiendas geimis saatis Micelli platsile algkoosseisu. Pooli vahetati Soome 8:6 eduseisul, ent Laagi rünnak seadis jalule 9:9 viigi. Sellele järgnes Pajula serviäss. Soomlannad teenisid aga seejärel kolm järgmist punkti ja läksid omakorda juhtima 12:10. Uuesti viigistas Miilen 13:13 ning Kullerkann viis kodunaiskonna ette 14:13, ent otsustavatel punktidel olid siiski kindlamad soomlannad, võites geimi 16:14 ja mängu 3:2.

Eesti koondise resultatiivseimad olid täna Kertu Laak 18 punktiga (efektiivsus +9), Kristiine Miilen 12 (+0) ja Liis Kullerkann 11 (+6).

Lorenzo Micelli.
Lorenzo Micelli. Foto: Tairo Lutter

Peatreener Lorenzo Micelli tõdes, et kohtumine kulges tõusude ja mõõnadega, ent esimese mängu kohta võib enam-vähem rahule jääda. «Oli üsna selline esitus nagu ma eeldasin, et tuleb. Üllatusi polnud, oli häid momente, oli vajakajäämisi, aga sain palju vajalikku infot. Mõnedel hetkedel peame olema targemad ja tegema paremaid otsuseid. Serviga võib peaaegu rahule jääda, selles oleme edasi läinud,» kommenteeris juhendaja.

«Enne mängu tundsin end hästi, oli tore kuulda esimest korda Eesti hümni ja kogeda positiivseid emotsioone. See alles meie teekonna algus,» rääkis Micelli.

Õlavigastuse tõttu hetkel liberona tegutsev Anu Ennok lisas: «Kolm kuud pole mänginud, selle kohta oli täitsa okei esitus, ma arvan," ütles tavapäraselt nurgaründaja positsioonil tegutsev mängija. Hästi palju oli arusaamatusi, aga eks trenniolukord on üks ja mänguolukord teine. Usun, et homme tuleb kõva lahing jälle,» lisas ta.

Liberona tegutsenud Anu Ennoki mängujärgsed mõtted (täispikk):

Peatreener Lorenzo Micelli esimesed mõtted pärast debüüti (täispikk):

Enne kohtumist:

Peatreener kasutab Soome vastu 14 mängijat, lisaks on laagris veel teist samapalju mängijaid, kes moodustavad nii-öelda B-koondise.

«Usun, et see on paras aeg esimeseks tõsisemaks testiks, oleme mõnda aega koos olnud ja on aeg vaadata, kuidas õpitu mängus rakendub. Saan infot nii hetkevormi kohta, kui selle osas, kas naised minu taktikalistest nõudmistest ka mänguolukordades kinni suudavad pidada,» sõnas Micelli. «Suurem eesmärk on EM-valikmängudel hästi esineda ja nüüdne info aitab meil nendeks paremini valmistuda.» 

«B-koondis tegeleb samal ajal tehniliste detailidega ja mul on hea meel, et minu käsutuses nii suur hulk mängijaid. Selle võrra on valikuvõimalused suuremad ka tulevikule mõeldes,» lisas itaallasest juhendaja.

Rahvusnaiskonna koosseis mängudeks Soomega:

Sidemängijad: Julija Mõnnakmäe, Karolina Kibbermann

Nurgaründajad: Kristiine Miilen, Nette Peit, Hanna Pajula, Ingrid Kiisk, Eva Liisa Kuivonen, Polina Bratuhhina-Pitou

Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kadi Kullerkann

Temporündajad: Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Eliisa Peit

Liberod: Anu Ennok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles