Tipphetked ⟩ Cagliari ja Klavan alistasid Juventuse ning purustasid sisuliselt Ronaldo unistuse

Postimees Sport
Copy

Itaalia jalgpalli meistrivõistluste eelviimases voorus alistas Cagliari koduväljakul meistritiitli kindlustanud Juventuse 2:0.

Eesti koondise keskkaitsja Ragnar Klavan kuulus Cagliari algkoosseisu ning mängis kaasa terve kohtumise.

Kodumeeskond pani oma paremuse maksma juba avavaatusel, kui 8. minutil viis Cagliari juhtima Luca Gagliano ning poolaja teisel üleminutil oli täpne Giovanni Simeone.

Mäng tervikuna järelvaadatav:

Kuigi Juventus oli juba meistritiitli kindlustanud, oli nende suurimal tähel Cristiano Ronaldol mängus siiski nii mõndagi. Nimelt jahtis Portugali ründaja Euroopa klubijalgpalli resultatiivseima mängija auhinda ehk Kuldset Saabast.

Et Ronaldo jäi kuivale, on tema arvel jätkuvalt 31 väravat. Liigahooaja lõpuni jääb veel üks mäng, kuid Lazio ründaja Ciro Immobile on Portugali kolleegiga juba üsna soliidse vahe sisse saanud. Eile lõi Itaalia koondise ründaja Lazio 2:0 võidumängus Brescia hooaja 35. värava, möödudes Müncheni Bayerni ründajast Robert Lewandowskist, kelle laeks jäi 34 tabamust.

Cristiano Ronaldo jäi Cagliari vastu kuivale.
Cristiano Ronaldo jäi Cagliari vastu kuivale. Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS

Viimases voorus kohtub Cagliari 1. augustil võõrsil AC Milaniga, Juventus kodus AS Romaga ning Lazio võõrsil Napoliga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Enne mängu:

Cagliari püüab koduväljakul lõpetada Juventuse vastu nukrat seeriat, sest Itaalia kõrgliigas ollakse võiduta juba kaheksas viimases voorus. Viimati alisati 27. juunil kodusel Sardiinia areenal Torino meeskond. 

Pikk mõõnaperiood on mõjunud laastavalt ka Cagliari tabeliseisule. Veel hooaja keskpaigas eurokohtade eest võidelnud meeskond paikneb nüüd 14. positsioonil. Ideaalsete tulemuste korral võidakse veel esikümnesse tõusta, kuid on võimalus langeda ka 16. kohale. Vähemalt koht kõrgliigas on järgmiseks hooajaks tagatud.

Juventus täitis eelmisel nädalavahetusel hooaja ühe põhieesmärgi, kui üheksandat aastat järjest krooniti nad Itaalia meistriteks. Kuigi suuremad pinged on nüüd kadunud, siis on kindlasti nende suurimal tähel Cristiano Ronaldol sihiks püüda parima väravaküti tiitlit. Hetkel hoiab esikohta 34 tabamusega Ciro Immobile, kuid kaks vooru enne viimast lahingut jääb Ronaldo itaallasest konkurendist maha ainult kolme väravaga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles