PM HELSINGIS ⟩ Blogi ja galerii: Soome andis Eesti korvpallikoondisele karmi õppetunni

Jarmo Jagomägi, Helsingi
Copy

Eesti meeste korvpallikoondis pidi kontrollmatšis Soome vastu võõral väljakul vastu võtma väga kindla 76:97 kaotuse. Kohtumise käigu ja analüüsi leiab allolevast blogist. 

Eesti koondisel ei tekkinud põhjanaabrite vastu variantigi. Soomlased vajutasid kohe avavilest gaasi põhja ning võitsid esimese veerandaja 33:16, poolajaks olid nende edunumbrid veel kahe võrra suuremad (49:29). 

Teisel poolajal mängu pööret ei tulnud. Soome võitis ka kolmanda veerandaja (70:50) ning lõpusireeni kõlades ilutsesid Espoos tablool võõrustajate 97:76 võidunumbrid. 

Eesti koondise resultatiivseim oli täna oma debüüti teinud Mikk Jurkatamm 14 punktiga (+ 5lp, kolmesed 4/7), Mihkel Kirves toetas teda 12, Rauno Nurger 11 ja Kerr Kriisa 8 (+ 7 rs) silmaga. Koondise kapten Siim-Sander Vene väänas avaveerandil hüppeliigest ning piirdus täna kõigest kuue minutiga. 

Soomlaste mänguvankrit vedasid Remu Raitanen (15 punkti) ja Topias Palmi (12 punkti). Kahekohalise punktisummani jõudsid veel ka Mikael Jantunen, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni (kõik 10). STATISTIKA

Enne mängu

Naabrid on enne tänast vastamisi läinud 49 korral, neist 33 puhul on peale jäänud eestlased. Sel sajandil on kaalukauss aga selgelt Soome poole, 14 lahingust on võidetud üheksa ja viimased kolm järjest. 

Meie mehed tulid Soome 13 mängijaga. Täna jääb koosseisust välja Saimon Sutt, homme Siim-Sander Vene. See tähendab, et debüüdi peaks tegema Mikk Jurktamm.

Eesti koosseis tänaseks mänguks: Henri Drell, Sander Raieste, Kregor Hermet, Rait-Riivo Laane, Siim-Sander Vene, Rauno Nurger, Mikk Jurkatamm, Mihkel Kirves, Robert Valge, Kerr Kriisa, Martin Dorbek ja Siim-Markus Post. 

«Tahame mängida aktiivselt, aga proovime agressiivsusega mitte üle pingutada. Peame kasutama kogu väljakut, et jaguks ruumi. Siis saame mängijate tugevusi ära kasutada,» ütles Eesti koondis peatreener Jukka Toijala mängu eel.

Soomlastel jäi Eestiga mängudeks sõelale 14 pallurit, kellest viis on debütandid. «Nüüd on suurepärane võimalus end tõestada neil mängijatel, kes seni A-koondises pole eriti mänguaega saanud. Eesti alistas kodusel turniiril Leedu ja Läti – meie mehed saavad kõrgetasemeline väljakutse,» märkis loots Henrik Dettmann. 

Soome koosseis: Daniel Dolenc, Tuukka Jaakkola, Lassi Nikkarinen, Remu Raitanen, Touko Tainamo, Alexander Madsen, Mikael Jantunen, Topias Palmi, Elias Valtonen, Shawn Hopkins, Edon Maxhuni, Ville Tahvanainen, Andre Gustavson ja Henri Kantonen.

Pikemat ülevaadet Eesti ja Soome mängude eel saab lugeda SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles