PM LOHJAL ⟩ Blogi ja galerii: Eesti korvpallikoondis pidi teist päeva järjest tunnistama Soome paremust

Jarmo Jagomägi, Helsingi
Copy

Eesti korvpallikoondis lõpetas suvise ettevalmistuse Lohjal sõprusmänguga Soome vastu ning pidi tunnistama koduperemeeste 75:67 paremust. Kohtumise käigu ja analüüsi leiab allolevast blogist. 

Teist korda kahe päeva jooksul Soomele kaotanud Eesti parimana viskas Kerr Kriisa 14 punkti. Teda toetasid Kregor Hermet 13 ja Sander Raieste 11 silmaga, neist viimane noppis ka üheksa lauapalli.

Võitjate resultatiivsemana tõi Elias Valtonen 14 punkti. Pingilt sekkunud Riia VEFi ääremängija Alexander Madseni arvele jäi 12 silma.

Eesti meeskonna kaotuse üheks peamiseks põhjuseks oli rohke pallikaotuste arv. Meie koondislased patustasid 18, soomlased 11 korral. 

Enne mängu

Nädalavahetusel kodusel turniiril head minekut näidanud eestlased jäid põhjanaabritele eile kindlalt alla. Vastased olid agressiivsemad ja näljasemad, kallutades kohtumise enda kasuks juba avaveerandiga. 

«Kui meil on homme (täna - J.J) energiat, siis oli kõik peas kinni. Kui seda pole, siis oleme kutud. Järelikult oli kava – neli mängu seitsme päeva jooksul – liiga tihe,» sõnas koondise peatreener Jukka Toijala pärast eilset kindlat kaotust. Tema jaoks oli kõige suurem probleem halb valmisolek, mille soomlased ka kärmelt ära kasutasid.

Midagi lihtsamaks aga ei lähe, sest täna ei tee kaasa kapten Siim-Sander Vene. Ta pidanuks matši igal juhul vahele jätma, kuid lisaks väänas ta eile avaveerandil hüppeliigest. Nõnda ongi rivvi jäänud 12 mängijat. 

Eesti koondise koosseis: Henri Drell, Sander Raieste, Kregor Hermet, Saimon Sutt, Rait-Riivo Laane, Rauno Nurger, Mikk Jurkatamm, Mihkel Kirves, Robert Valge, Kerr Kriisa, Martin Dorbek ja Siim-Markus Post.

Eile eduka debüüdi teinud Jurkatamme persoonilugu saab lugeda SIIT! 

Avamatšis selgelt rohkem võitu ihanud Soomlased olid matši järel mõistagi rahul. Eelkõige väärtustati seda, et üle pika aja jälle võistlusmängus platsile sai joosta. Suur võit oli ilusaks boonuseks. 

«Kõik mängijad olid tahtmist täis ja soovisime kodupublikule võidu kinkida. Oleme kogu suve kõvasti trenni teinud. Väljakul oli näha, et võitleme ühtse tiimina,» sõnas tagamängija Ville Tahvanainen alaliidule.

Henri Kantonen lisas: «Esimese mängu kohta päris hea. Tulid sisse mõned halvad hetked, aga õnneks saime neist kiiresti üle. Kaitses saame kindlasti juurde panna, kuid rünnakul visatud 97 punkti üle nuriseda ei saa.»

Soome kasutab kahes mängus 14 pallurit: Daniel Dolenc, Tuukka Jaakkola, Lassi Nikkarinen, Remu Raitanen, Touko Tainamo, Alexander Madsen, Mikael Jantunen, Topias Palmi, Elias Valtonen, Shawn Hopkins, Edon Maxhuni, Ville Tahvanainen, Andre Gustavson ja Henri Kantonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles