PM LOHJAL ⟩ Jukka Toijala: olen rõõmus, et kõik jäid ellu

Jarmo Jagomägi, Helsingi
Copy
Korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala.
Korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala. Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala tõdes, et täna näidati Soome vastu oluliselt paremat mängu, ent suur mängukoormus vajutas kõva pitseri.

«Kindlasti oli tänane oluliselt parem. Kontrollisime kõiki oma tegevusi kindlamalt. Suutsime vastaste mängu paremini lugeda ja nad ei sõitnud meist üle,» arutles Toijala. «Kolmandal veerandajal kaotasime viieks minutiks keskendumise, tulime veel järgi, kuid siis andsime rumalate vigadega võimaluse käest.»

Peatreener tõdeb, et Soome mängude eel langesid kokku halvad asjaolud. Ta plaanis üle lahe sõita 14 mängijaga, kuid erinevatel põhjustel jõudis siia vaid 13 meest. Lisaks sai eile kohe mängu alguses vigastada Siim-Sander Vene, täna pidi enamuse mängust kõrvalt vaatama korvialuses võitluses seljale liiga teinud Martin Dorbek. 

«Olen õnnelik, et kõik jäid ellu,» tõdes pealik. «Mängijatel polnud lihtne. Plaanisime kasutada suuremat rotatsiooni. Kui mängud kokku leppisime, oli plaan teistsugune. Aga pole midagi parata.» 

Kokkuvõttes on Toijala siiski rahul, et suvine ettevalmistus päädis nelja tugeva matšiga: «Tulevikku silmas pidades tuleb see väga suureks kasuks. Näitasime nelja kohtumise jooksul kohati hiilgavat korvpalli, aga on kohti, kus areneda.»

Ta lisas: «Annaksin kogu suvise perioodi eest hindeks kaheksa-üheksa. Oli väga hea periood. Mõned mehed veel jätkavad enne klubi juurde minemist korvpallikodus treenimist. Aga tiimina oleme tänavuseks lõpetanud.»

Individuaalselt jätkavad Nordi spordihoones kindlasti Hispaaniast naasev Kristian Kullamäe ja Maik-Kalev Kotsar. Võib-olla on liitujaid veelgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles