PM LOHJAL ⟩ Sander Raieste: tundsime puudust vaimsest liidrist, kes pannuks mõistuse pähe

Jarmo Jagomägi, Helsingi
Copy
Sander Raieste matšis Soome vastu.
Sander Raieste matšis Soome vastu. Foto: Sander Ilvest

Neljas Eesti koondise kontrollmatšis väga olulist rolli mänginud Sander Raieste tunnistas, et täna oli platsil juba päris keeruline. 

«Häälestatus oli natuke parem kui eile. Vaatasime vastaste mängu üle, teadsime, mida nad teevad. Peamine oli nende kiirrünnakud maha võtta ja pallikaotusi vähendada. Saime sellega osati hakkama, ka üks-üks kaitse oli kohati parem. Lõpus jäi asi väsimuse taha: jäime ühes kohas hiljaks, siis teises ja nii ta läks,» sõnas 11 punkti visanud ja üheksa lauda noppinud Raieste pärast kaheksapunktilist kaotust Soomele.

«Sellise meeskonna vastu on pärast nii suurt koormust päris keeruline mängida. Neil on väga võitluslik tiim, jooksevad väga hästi ja karistavad kõik eksimused suurepäraselt ära. Vaatamata noorusele on tegemist väga kvaliteetse võistkonnaga.»

Tallina turniiril peamiselt väikese ääre kohal mänginud Raieste pidi olude sunnil Soomes rohkem «nelja» peal madistama. Ta tunnistas, et agressiivsete ja jõuliste vastaste vastu mütates kulub kõvasti energiat.

«Oli keeruline nii vaimselt kui ka füüsiliselt,» nentis 21-aastane mängumees. «Kahuks langes kapten [Siim-Sander Vene] eile vigastusega rivist välja. Nii temast kui ka [Janari] Jõesaarest oli puudu.»

Ta jätkas: «Olime kohati peata, reageerisime päris palju kohtunike viledele ja lasime end sellest liialt häirida. Mõni vanem mees oleks saanud mängijad platsil kokku kutsuda ja mõistuse pähe panna. Vaimsest liidrist jäi natuke puudu.»

Kokkuvõttes jäi Raieste suvega rahule: «Arvan, et astusime väga hea sammu tuleviku poole. Korvpallikodu andis võimaluse koos treenida ja kasvada. Ühe nädalaga on keeruline väga head tulemust teha, kui kõik tulevad erinevatest kohtadest kokku. Siin laotakse põhi alla. Saime teada, mille kallal tuleb tööd teha ja kuidas edasi minna.»

Järgmisel nädalal lendab ta Hispaaniasse, et alustada klubihooajaks ettevalmistust Vitoria Baskoniaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles