PM ITAALIAS ⟩ Martin Järveoja: poole kõvaga asja tegemist pole

Copy
Ott Tänak (paremal) jõudis mullu, pärast pikka teekonda, lõpuks ihaldatud maailmameistritiitlini.
Ott Tänak (paremal) jõudis mullu, pärast pikka teekonda, lõpuks ihaldatud maailmameistritiitlini. Foto: Hyundai Motorsport

Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja ütles pärast kolme kiiruskatse teist läbimist, et nüüd tuli veidi ettevaatlikum olla, ent gaasi tuleb endiselt anda. 

«Kuum ja higistada saab kõvasti, särk on läbimärg. Aga oleme sellega harjunud, pole midagi hullu,» märkis Järveoja pärast kuuendat kiiruskatset Itaalia leitsakus. 

Eestlaste ekipaaž hoiab teist kohta, liidrist Thierry Neuville´ist lahutab 19,4 sekundit. Kavas on külm kolm korda kolm ühesuguseid katseid, kuid rajalt käib läbi sadu autosid ning seetõttu olud muutuvad. 

«Mingites kurvides tuleb päris palju liiva ja kruusakilde peale,» tõdes Järveoja. «Kohati on gravel crew´ta keeruline. Mingid pildid tulevad, aga see pole päris sama, mis inimese silme läbi. Oleks natuke kindlam ja mugavam. Aga saab sõita küll.»

Kuigi otseselt võidu peale kihutamist ei käi, kinnitas kaardilugeja, et tuleb maksimaalselt pingutada: «Võtame asja tõsiselt ja läheme igale katsele täie keskendumisega peale. Poole kõvaga asja tegemist pole.»

Täna õhtul sõidetakse veel korra samad kolm katset läbi. Võistluse käigul saab silma peal hoida SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles