Koolisõidu Eesti meistrivõistlustel võtsid favoriidid oma

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Dina Ellermann ja Donna Anna on koos treeninud juba 12 ja pool aastat.
Dina Ellermann ja Donna Anna on koos treeninud juba 12 ja pool aastat. Foto: Anett Jaadla

Koolisõidu Eesti meistrivõistlused peeti augusti esimesel nädalavahetusel Perilas Harjumaal. Seeniorite klassis kaitses tiitlit Dina Ellermann.

Seeniorite arvestuses asus starti kolm sportlast. EMV kullale sõitsid end Ellermann ja Donna Anna, kes kogusid kahe osavõistluse peale kokku 144,460 protsendipunkti. Laupäeval sõideti skeeme ja pühapäeval muusikalisi vabakavasid, kus võidupaar sai tulemusteks vastavalt 68,877% ja 75,583%. Hõbemedali sai kaela Getter Kangur, kes võistles hobusega Ashwan (133,561 p) ja pronksi Marika Vunder hobusega Helifar (124,034 p).

«Nii hea tunne on jälle võistelda, peale sellist keerulist aega,» ütles Dina sõidu lõppedes. «Me läheme iga kord endast maksimumi andma ja see võistlus tuli meil Donnaga hästi välja,» oli sportlane tulemusega rahul.

Noorte klassis tuli välja viis võistluspaari. Napilt saavutasid kulla Helena Kaal ja Cassander tulemusega 138,348 p. Hõbemedalile tulid Maian May Kesküll ja Kevins, kes kogusid kahe võistluspäeva peale 138,242 p. Pronksmedali said Maribel Tuiken ja Jazz Hit 122,931 punktiga.

Võita jäi enda sõiduga väga rahule, kuigi muusikalises vabakavas ununes paar harjutust ja seetõttu tuli sisse ka paar apsakat. Ka tugeva konkurentsi üle tundis Helena rõõmu, võistlus pakkus pinget ja võit ei tulnud kergelt.

Helena Kaal ja Cassander.
Helena Kaal ja Cassander. Foto: Anett Jaadla

Helenal oli põhust rõõmustada ka juuniorite klassi võidu üle, sest siin sai kulla tema parim sõbranna Rose Marie Skjoldby hobusel Rosinante. Nemad skoorisid 145,353 p. Laurel Leisna ja Calendula said tulemusega 136,199 hõbemedali. Pronksmedali saavutasid Anna Rastostsenkova ja Icon SBD 130,859 punktiga. Kokku osales selles arvestuses neli võistluspaari.

Rose Marie’le ei tulnud võit kergelt, sest nii tema kui ka Rosinante tundsid suurt väsimust. Mõlemad pidid pingutama, et saada kirja hea tulemus. Õnneks on ratsanikul olnud kodus head treeningvõimalused, et võistluseks valmistuda, kuid puudust tundis ta siiski võistlustest.

Rose Marie Skjoldby ja Rosinante.
Rose Marie Skjoldby ja Rosinante. Foto: Anett Jaadla

Lasteklassis tuli starti samuti viis paari ja meistritiitli võitis Maria Mägi hobusega Shampagna. Nemad skoorisid 142,720 p. Hõbemedali sai kaela Berit Pihlak hobusel Chicolo tulemusega 136,005 p. Pronksmedalile tulid Lisette Kivro ja MC Gregor J (134,580 p).

Maria võitis meistritiitli ka poniklassis, sedakorda ratsuga Raigo. Paar kogus kahe päeva peale 139,714 p. Emma Tuvi ja Rokit tegid tulemuseks 134,277 p ja said kaela hõbedase medali. Pronksile võitlesid end Maria Mathilda Teder ja Rant tulemusega 132,865 p. Kokku võistles siin 8 paari.

Maria sõnul ei läinud treeningud Raigoga viimasel ajal väga hästi ja seetõttu on tal nende võidu üle väga hea meel. Seda enam, et ka võistelda pole tänavu saanud nii palju, kui oleks tahtnud. Shampagnaga sujus neil samuti kõik nagu planeeritud ja topeltvõit Eesti meistrivõistlustel pani Maria näo rõõmust särama.

Maria Mägi ja Raigo.
Maria Mägi ja Raigo. Foto: Anett Jaadla
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles