VIDEO ⟩ Vaata Tänaku ja Järveoja kihutamist Itaalia alfaltteedel

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: Hyundai Motorsport/Zanella Luca

Valitsevad autoralli maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja osalesid eelmisel nädalavahetusel Itaalias Alba rallil, kus saavutati meeskonnakaaslase Thierry Neuville järel teine koht. Eestlaste tegemistest tehti ka tipphetkedest koosvnev videoklipp.

Tänaku jaoks oli Alba ralli esimene puhas asfaldiralli Hyundai i20 Coupe WRC roolis ja 32-aastane Saaremaalt pärit roolikeeraja pidi tunnistama tiimikaaslase Thierry Neuville'i paremust. Eestlane sai üheksast katsest võidu vaid ühel, kõik ülejäänud läksid belglase saagiks ja lõppkokkuvõttes edestas friikartulite sünnimaa esindaja Tänakut 22,4 sekundiga.

Neuville on Hyundai meeskonnas veetnud pikad aastad ja auto on suures plaanis tema järgi ehitatud. Seetõttu oli Tänaku tiimikaaslasel rallil tunduvalt vähem eksperimenteerimist kui eestlasel.

Seda tunnistas ka Saaremaa rallisõitja, kelle sõnul mindi esimestel läbimistel seadistusega rappa. «Ma olen päris kindel, et avastasime häid asju. Viimane läbimine oli juba väga hea. Muutsime paljusid asju ja proovisime kõik läbi, millest mõtlesime,» tunnistas valitsev maailmameister Dirtfishile. 

Vaata Tänaku Alba ralli tipphetki:

Järgmine võistlus, kus Tänak stardijoonele asub, peaks olema augusti lõpus toimuv Lõuna-Eesti ralli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles