USAs lasti peol tekkinud tüli käigus maha lootustandev korvpallur

Christopher Krutto
Copy
Fedonta «JB» White.
Fedonta «JB» White. Foto: New Mexico Lobose Twitter

USA-s New Mexico osariigis lasti kohaliku aja järgi laupäeva öösel maha korvpallitalent Fedonta «JB» White.

Santa Fe keskkooli direktor Carl Marano ja kohalik šerifijaoskond kinnitasid, et kohaliku aja järgi laupäeva öösel kell 3.30 toimus tulistamine, milles hukkus 18-aastane korvpallitalent White. 

«Tegu oli hämmastava noormehega, kes valmistus täitma oma unistust mängida korvpalli maailma kõrgeimal tasemel,» ütles Marano kohalikule meediale.

White statistilisd näitajad olid keskkooli tasemel võimsad. Mängus viskas noor korvpallur keskmiselt 20 punkti ja korjas 10 lauapalli. Kuigi ta oleks algselt pidanud lõpetama keskkooli alles järgneval aastal, kuid pidi New Mexico ülikooli meeskonnaga Lobos liituma juba sügisel. Lisaks olid noorel White'il laual veel pakkumised Marquette'ist, Utah'st ja San Diegost.

Kohaliku šerifi sõnul tekkis peol sõnelus, mille tagajärjel tulistas 16-aastane poiss korvpallurit. 18-aastase White'i sõber kutsus koheselt kiirabi, kuid noor korvpallur sai liiga tõsiselt haavata ja suri haiglas.

Tulistaja pääses alguses põgenema, kuid tabati mõned tunnid hiljem. Teda süüdistatakse mõrvas, relvastatud röövis ja ebaseaduslikus tulirelvade omamises. 

«Tegu oli väga andeka sportlasega ja me ootasime väga tema liitumist meeskonnaga. Meie mõtted on koos tema pere ja sõpradega,» kirjutas sotsiaalmeedias New Mexico ülikooli korvpallitiim.

«Ma ei proovi olla hea korvpallur, vaid ka hea ja tore inimene,» postitas varalahkunud White eelmisel juulil sotsiaalmeediasse.

New Mexico Lobose meeskond mängib NCAA esimeses divisjonis, kuhu kuulub Arizona ülikool, kellega Kerr Kriisa uuest hooajast liitub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles