Saarlased tõid võistkonda eksootikat juurde

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Evandro Dias De Souza
Evandro Dias De Souza Foto: Saaremaa VK

Saaremaa võrkpalliklubi andis ühismeedias teada, et nendega liitub brasiillane Evandro Dias De Souza (32), keda ootab juba varasemast ajast võistkonnas ees kaasmaalane Wennder Carlos Lopes. 

«Evandro on mõnele Eesti võrkpallisõbrale vast tuttav nimi. Nimelt eelmisel hooajal mängis ta Kfar Saba meeskonnas, kellega Saaremaa CEV Challenge Cupil ka kohtus. Siis oli mängumees küll vigastatud, kuid oli selle kiuste siiski platsil ning isegi sellises olekus oli ta oma meeskonna parim,» kirjutas klubi teates. 

200 cm pikkune Evandro on mänginud karjääri jooksul väga mitmetes riikides – Brasiilias, Boliivias, Prantsusmaal, Kreekas, Iisraelis, Tšehhis, Türgis, Indoneesias ja Küprosel.

Ülemöödunud hooaeg (viimane, mis oli täispikk hooaeg) oli 32-aastase mehe jaoks üks edukamaid. Siis sai ta Kreeka karikavõistlustel kaela hõbemedali, mullu oli ta Kreeka liiga paremuselt teine servija ja kolmas punktitooja. Ühtlasi valiti Evandro, kelle löögikõrgus on 355 cm, mullu Kreeka liiga parimaks nurgaründajaks.

Kuidas on su karjäär siiani möödunud?

Minu karjäär on olnud kindlasti võidukas. Mitte ainult tiitlite mõistes vaid ka õppimise ja enda arendamise osas. Olen leidnud palju uusi ja häid sõpru.

Mida pead enda tugevusteks võrkpalliväljakul?

Kindlasti on minu suurimateks tugevusteks rünnak ja serv.

Mis on sinu suurimad võrkpallialased saavutused?

Iga mäng ja iga hooaeg on märkimisväärne, kuid hea meel oli esimest korda Euroopas olles tiitel võita ja seda Kreekas ja meie praeguse treeneri Jannis Kalmazidise vastu.

Kõikides liigades olen ise silma paistnud just oma tugevate külgede osas – serv ja rünnak. Nendes elementides olen olnud oma meeskonna liider ja parimate seas ka liiga üldarvestuses.

Mida sa ootad uuelt hooajalt?

Ma olen kindel, et see saab olema hea hooaeg. Ma väga ootan juba, et saaksime koos meeskonnaga alustada. Ma valisin Saaremaa Võrkpalliklubi, kuna selle klubiga läheme me võitlema just tiitlitele. Meil on kõik vajalik siin olemas, head mängijad, treener, taustajõud ja meie fännid. Nende kõige toel läheme me täitma oma eesmärke.

Varasemalt on saarlased teatanud lepingutest veel tempomeestest Ragnar Kalde, Sauli Sinkkoneni, Wennder Carlos Lopese, diagonaalründaja Hindrek Pulga, nurgameeste Keith Puparti ja Markkus Uuskari, sidemängija Alexander Tuschi ja liberote Johan Vahteri ja Alari Saarega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles