VIDEO ⟩ Vabavõitleja pani videomängust õpitud veidra võttega vastase selili

Karl-Joosep Küngas
Copy
Beneil Dariush oma võitu tähistamas.
Beneil Dariush oma võitu tähistamas. Foto: Harry How/AFP

UFC kergekaalu vastasseisus võtsid mõõtu Beneil Dariush ja Scott Holtzman ning see sai üsna jõhkra lõpplahenduse. Dariush pani vastase selili väga veidra, aga efektiivse löögiga.

Võrdselt kulgenud lahing sai oma lõpplahenduse juba esimese vooru viimastel sekunditel. Dariush läks sooritama pöördelt küünarnuki lööki, kuid tabas vastast hoopis käevarrega. See oli ootamatu ka Holtzmanile, kes pärast lööki platsile lebama jäi.

Holtzman oli tegelikult vastasseisu juhtimas ja enne alistumist suutis ta lähedale jõuda ka vastase nokauteerimisele. Kuna Holtzman polnud võimeline enam iseseisvalt püsti tõusma, siis katkestas kohtunik matši. 

Kuigi Dariush võttis kohtumises võidu, siis ei saa ta täit rõõmu tunda. Nimelt ei olnud ta napilt oma õiges kaalus ning ta ei teeninud ühtegi võiduga kaasnevat boonust. «Ehkki ma peaksin võidu üle rõõmu tundma, siis kaalumisel toimunu pärast tunnen endiselt häbi,» sõnas Dariush. «Loodetavasti jäin ikkagi silma ja saan heidelda meistrivööde eest. Praegu kuulub siiski kogu au Scottile.»

Võidu toonud võtte pani Dariush enda arsenali tänu videomängule, kus ta sõbra poeg on üsna osav. «Ta saatis mulle video, kus ta minu karakteriga sarnase võttega vastaseid alistab ning ütles, et võiksin seda ka päriselt proovida,» tõdes 31-aastane vabavõitleja. «Vastasin, et mõtlen sellele ja tegingi ära. Seega tänud nõu eest ja armastan sind sõbrake.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles