Eesti meistriks takistussõidus tuli Paul Argus

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Paul Argus võitis oma esimese EMV kulla.
Paul Argus võitis oma esimese EMV kulla. Foto: Celin Lannusalu

Kaks pingelist võistluspäeva kulmineerusid Ruilas ülipõneva seeniorite võistlusega, kus Eesti meistritiitli võitles välja Paul Argus hobusel Renessin.

Ülikindlat favoriiti sellel aastal ei tundunud olevat ja kuna võimalusi oli väga mitmel ratsanikul, tegi see võistluse väga põnevaks ja kaasahaaravaks. Kõige suuremaid võimalusi pakuti Paul Argusele (Tondi RSK), kellel oli valida kolme hobuse vahe. Viimasel minutil otsustas ratsanik valida Renessini, kellega tuli lõpuks ka kuld. Väga kõva lahingu andis Paulile Kullo Kender (RK Ruila Tall), kes tänavu oli stardis oma paremuselt teise ratsu Strigaga. Nii Paulil kui Kullol tuli sisse üks eksimus, aga määravaks sai esimesel osavõistlusel saadud 1 kohapunkt lisaks karistuspunktidele ning Kullo pidi leppima täna hõbemedaliga. Poodiumi kolmandale kohale tõusis oma noore ratsu Herdiga vanameister Andres Udeküll (RSK KRT).

Paulile on see esimene meistritiitel ja ise ta enda võidule ei panustanud. «Ma läksin tegema hõbeda sõitu, aga tuli hoopis võit. Loomulikult rõõmustab mind võit väga ja see ei tulnud üldse kergelt. Minu mõlemad põhihobused hüppasid täna väga hästi ja kuld oleks tulnud ka siis, kui oleksin teise hobuse valinud. Sõita oli keeruline, sest nende vormi ei ole saanud sellel kõrgusel tänavu väga palju proovida.» Oma mõtetes on võitja juba järgmisel nädalal Ruilas toimuval MK-etapil, mida ta enda sõnul väga ootab.

EMV medalikolmik: Kullo Kender (hõbe), Paul Argus (kuld), Andres Udeküll (pronks).
EMV medalikolmik: Kullo Kender (hõbe), Paul Argus (kuld), Andres Udeküll (pronks). Foto: Celin Lannusalu

Sama pingeline ja viimase ratsanikuni põnev oli ka U25 võistlus, kus meistritiitlile tuli Linda Randpere (RK Ruila Tall, treener Hanno Ellermann) hobusel Hudson Hornet. Berit Lehtsaar (Tartu Ratsakool, treener Meeli Lehtsaar) oma truul partneril Solei Solei pidi leppima tänavu hõbemedaliga. Pronksmedal läks jagamisele My Relanderi (RK Ruila Tall) ja Ipsyloni ning Stella Brett Mesila (Märjamaa SK) ja Nonsens K vahel.

«Võit tuli väga raskelt, sest see pole tegelikult minu hobune. Oleme koos treeninud vaid poolteist nädalat ja ma olen hobuseomanikule väga tänulik, et sain Hudson Hornetiga võistelda. Sellel hobusel on uskumatu võitlejahing ja aitas mind täna ka rajal. Ma olen väga õnnelik.»

Linda Randpere ja Hudson Hornet.
Linda Randpere ja Hudson Hornet. Foto: Celin Lannusalu

Juunioride Eesti meistritiitel läks Karol-Kenneth Lootusele (ESHKS) ja Let’s Dreamile. Paar näitas väga kindlaid ja kiireid sõite mõlemal osavõistlusel. Hõbeda võitsid Johanna Krippel (Viru Ratsu) ja Happygirl G ning pronksi Maarja Lutsokert (RK Ruila Tall) ja Navarro.

Karol-Kenneth naasis äsja Euroopast, kus ta igal aastal mõned kuud treenib. «Mul on väga hea meel võidu üle! Tulla tagasi Eestisse ja siin kodupubliku ees hästi esineda on suurepärane tunne. Peale esimest päeva oli pinge üleval, aga suutsin end ikkagi kokku võtta ja nii see võit tuli,» rääkis ratsanik.

Karol-Kenneth Lootus ja Let's Dream.
Karol-Kenneth Lootus ja Let's Dream. Foto: Celin Lannusalu

Lasteklassi tuli Eesti meistriks Grete Veske (RSK KRT, treener Andres Udeküll)  hobusega Beauty Star K Z. Hõbedale sõitsid end Elisabeth Ervald (Viru Ratsu ja Liberty D'estella ning pronksile Triinu Riisberg (Liivimaa RK, treenerid Hanno Ellermann ja Siret Saks) ja Wifi S.

«Võit tuli raskelt, sest hobune oli täna juba üpriski väsinud. Meie plaaniks oli kindla peale sõita, sest meil on viimasel ajal tulnud tõrkeid sisse. Oleme Beauty Star’iga koos sõitnud pea aasta, ta on väga suure südamega hobune,» sõnas Grete.

Grete Veske hobusega Beauty Star K Z.
Grete Veske hobusega Beauty Star K Z. Foto: Celin Lannusalu

Eesti meister takistussõidus suurte ponide arvestuses on Birgit Adler (Valgeranna RSK, treener Janely Saar) poniga Domingo. Hõbemedali võitsid Nora Moosar (RK Ruila Tall) ja Morly ning pronksi Kätrin Kristelle Nõmm (Tondi RSK, treener Sirje Argus) ja Romanesca. Võitja jaoks tuli võit väga ootamatult. «Ma ei osanud seda üldse oodata. Eile saime kirja karistuspunktid ja tänasest I voorust ka, arvasin, et tuleme hoopis kolmandaks. Domingo on veel noor ja meil on olnud treeningutel vahel päris raske, õnneks nüüd oleme saanud parema klapi,» ütles Birgit.

Birgit Adler poniga Domingo.
Birgit Adler poniga Domingo. Foto: Celin Lannusalu

Väikeste ponide arvestuses tuli Eesti meistriks juba väga kogenud poni Macho, kelle ratsanikuks seekord Emma-Elisa Randväli (Tondi RSK, treener Sirje Argus). Hõbemedali võitsid Kerli Raudmägi (SA Tallinna RK) ja Pobke ning pronksi Mia-Marleen Lanno (Tondi RSK, treener Aldo Kanepi) ja Taglas.

«Tulin täna rahulikult puhtaid sõite tegema ja see meil ka õnnestus. Tundsin end Machoga väga kindlalt, sest ta on kogenud ja juba mitmendat korda medalil,» rääkis võitja.

Emma-Elisa Randväli ja Macho.
Emma-Elisa Randväli ja Macho. Foto: Celin Lannusalu

Päeva lõpetasid amatöörid ja harrastajad. Amatöörides anti meistrivõistluste medalid välja esimest korda ja siin tuli meistriks Jessica Raide (RSK FenEst Equestrian) hobusel Highscore "B". Poodiumi teisele astmele tõusis Catlin Vatsel (RK Ruila Tall) hobusel Joie Le Vivre. Pronksile tuli Maris Suuster (MTÜ Hiiumaa RSK) hobusel Quansar Z.

Jessica Raide hobusel Highscore "B".
Jessica Raide hobusel Highscore "B". Foto: Celin Lannusalu

Harrastajates ei andnud teistele võimalust Kärt Kaseorg (Viljandimaa RSK) hobusega Aga Flamenco von Feicht. Nii võeti kuld teist aastat järjest. Hõbemedalile tulid Kärt Alehodžin (Märjamaa SK, treener Kristiina Raudnagel) hobusel Soleil`S Casper ja pronksile Reti Ojasalu (Märjamaa SK, treener Kristiina Raudnagel) hobusel Landora.

Kärt Kaseorg ja Aga Flamenco von Feicht.
Kärt Kaseorg ja Aga Flamenco von Feicht. Foto: Celin Lannusalu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles