«Jäämees» Räikkönen purustas omalaadse rekordi

Karl Mihkel Eller
Copy
Kimi Räikkönen Silverstone'i ringrajal
Kimi Räikkönen Silverstone'i ringrajal Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Pühapäeval Silverstone’i ringrajal sõidetud vormel 1 sarja etapil 15. koha saanud soomlane Kimi Räikkönen pääses hoolimata kahvatust tulemusest sarja rekorditeraamatusse.

Nimelt kuulub nüüdsest Räikköneni nimele kõige enam võistlusringe läbinud vormel 1 sõitja tiitel. Oma 18. hooaega kuninglikus sarjas sõitev Räikkönen on nende aastate jooksul Grand Prix etappidel läbinud 16 845 ringi.

Senine rekord kuulus seitsmekordsele maailmameistrile Michael Schumacherile, kelle rekordiks jäi 16 825 ringi.

Võistlusringide loenduses on kolmandal kohal hispaanlane Fernando Alonso, kes 2021. aastast vormel 1 sarjaga taasliitub. Kui Räikkönen peaks tänavuse hooajaga oma karjääri lõpetama võib just Alonso uue rekordi välja sõita.

Räikkönen sõidab käimasoleval hooajal Alfa Romeo tiimis ning pole veel punkte teeninud. Seni on parimaks tulemuseks 11. koht, mille ta sõitis välja hooaja teisel etapil Red Bull Ringil.

2007. aastal Ferrari eest sõites maailmameistriks tulnud Räikkönen on kokku võitnud 21 vormel 1 etappi ning poodiumil lõpetand 103 võistlusel. Viimati võitis ta 2018. aastal USA etapil, kui keeras veel Ferrari rooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles