BLOGI ⟩ Hamilton võttis kerge vaevaga Hispaania GP võidu, Räikkönen tegi ajalugu

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: XPB/XPB Images/PA Images

Hispaanias sõideti hooaja kuues GP ning võidu noppis valitsev maailmameister Lewis Hamilton. Tema kõrval tõusid poodiumile veel Max Verstappen ning meeskonnakaaslane Valtteri Bottas. 

Sõitu täielikult valitsenud Hamilton ei kaotanud kordagi esikohta ning sõitis probleemi vabalt finišisse. Ta oli lähedal ka haruldasele suurele slämmile (Parim stardipositsioon, sõiduvõit liidrikohta käest andmata ja kiireim ring), kuid selle võttis talt viimastel ringidel meeskonnakaaslane Bottas, kes kihutas võimsa kiireima ringi. 

Pärast starti teise koha haaranud Verstappen ei suutnud täna Hamiltonile ohtlikuks saada. Sõidu keskpaigas tekkis tal probleemid rehvidega, mistõttu tuli esikoha heitlusest välja astuda ja keskenduda oma tegemistele. 

Suurepärase etteaste tegid ka Racing Pointi piloodid Lance Stroll ja Sergio Perez, kes võtsid esikolmiku järel vastavalt neljanda ja viienda koha. Selle tulemusega tõusti meeskondlikus arvestuses tagasi kolmandale kohale, mis neilt karistuse tõttu rööviti.

Ajalugu tegi ka Kimi Räikkönen, kes tegi hooaja ühe parimatest sõitudest, lõpetades 14. positsioonil. Sellest olulisem oli kindlasti fakt, et soomlasest sai enim kilomeetreid sõitnud piloot F1-sarja ajaloos.

Pärast Hispaania GPd on tema arvel nüüd 83 981 kilomeetrit. Seega on 2007. aasta Ferrari roolis maailmameistriks kroonitud Räikkönen võidusõitudega teinud vormeliga maakerale kaks tiiru peale. 

Kvalifikatsioon:

Hamilton edestas kvalifikatsioonis meeskonnakaaslast 0,059 sekundiga. Kolmanda stardikoha teenis Red Bulli sõitja Max Verstappen, kuid tema kaotus Hamiltonile oli juba üsna suur – 0,708 sekundit.

Järgnesid kaks Racing Pointi pilooti. Neljanda aja sõitis välja Sergio Perez (+0,898), viies oli Lance Stroll (+1,005).

Ferraride jaoks tõotab nädalalõpp tulla taas nukker. Charles Leclerc pääses küll kolmandasse kvalifikatsioonivooru, kuid oli seal eelviimane ehk stardib pühapäevasele põhisõidule üheksandana (+1,503). Sebastian Vettel suutis näidata alles 11. aega (+1,584).

Kõik kolmandasse kvalifikatsioonivooru pääsenud sõitjad stardivad põhisõidule pehmete rehvidega.

Täpsemad tulemused leiab artikli all olevast interaktiivsest graafikust.

Kolmas vabatreening:

Kõik jätkub läänerindel muutusteta. Kolmandal vabatreeningul sõitis parima aja välja Lewis Hamilton, tiimikaaslane Valtteri Bottas jäi talle alla 0,151 sekundiga. Konkurentidest vähem rehve kasutanud Max Verstappen oli kolmas, kuid kaotus Mercedestele oli mäekõrgune - 0,515 sekundit.

Neljas oli Carlos Sainz (+0,824) McLarenil, viies Racing Pointi esindav Sergio Perez (+0,874) ja kuues Charles Leclerc (+0,971) Ferraril.

Viimase vabatreeningu lõpus toimus intsident Esteban Oconi (Renault) ja Kevin Magnusseni (Haas) vahel. Oconi jaoks lõppes vahejuhtum rajapervel.

Teine vabatreening:

Mercedese piloodid vahetasid rollid ning õhtuse vabatreeningu võitis selgelt parimat kiirust näidanud Lewis Hamilton. Teiseks jäänud meeskonnakaaslast Valtteri Bottast edestas ta 0,287 sekundiga. Lihtsurelikest oli taaskord parim Max Verstappen, kuid tema edu Renault'iga kihutava Daniel Ricciardo ees oli ainult 0,174 sekundit.

Ferraridega kihutavad Charles Leclerc ja Sebastian Vettel enam nii head kiirust ei näidanud. Monacolane Leclerc saavutas kuuenda koha ning Vettel leppis koguni 12. positsiooniga.

Esimene vabatreening:

Suurbritannias peetud võidusõitudel täielikult ebaõnnestunud Valtteri Bottas on kiiruse taastanud ning võttis oma meeskonnakaaslase Lewis Hamiltoni ees Hispaania GP esimese vabatreeningu võidu. Sisuliselt sekundiga teisi edestanud Mercedese pilootide järel näitas kolmandat aega 70. aastapäeva võidusõidul triumfeerinud Max Verstappen. 

Head minekut näitasid ka Ferrari sõitjad Charles Leclerc ja Sebastian Vettel, kes saavutasid vastavalt neljanda ja viienda koha. Näis, kas päike hakkab ka nende kohal vaikselt paistma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles