BLOGI ⟩ Tänavu esimest korda Meistrite liiga play-off´i jõudnud Leipzig murdis poolfinaali!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Leipzigi mehed võivad rõõmustada!
Leipzigi mehed võivad rõõmustada! Foto: LLUIS GENE/AFP

Euroopa jalgpalli Meistrite liiga teises veerandfinaalis alistas Portugalis Estadio Jose Alvalade staadionil üllataja Leipzig 2:1 Madridi Atletico. Kohtumise võtmesündmused leiab allolevast blogist.

Enne mängu

Atletico on aastate jooksul lõpuni konkurentsis püsinud nii mitmelgi hooajal. Ihaldatud tiitlit neil aga veel kapis pole, kahel korral on finaalis kaotatud kodusele rivaalile Madridi Realile, kes tänavu juba aga konkurentsist langenud. 

Kuigi alagrupiturniiril kaotasid Diego Simeone hoolealused kaks matši, siis pääseti Juventuse kõrval muretult edasi. Seejärel murti play-off´i avaringis maha Liverpool. Sellega tõestati, et tänavu karika peakohale tõstmine pole sugugi võimatu. 

Tänasele kohtumisele minnakse favoriitidena. Tõsi, mõned päevad tagasi tabas Atleticot tagasilöök: koroonaviirus tuvastati Angel Correa ja Sime Vrsaljkol. Mõlemad jäävad veerandfinaalist eemale. 

Erinevalt tänasest konkurendist, on 2009. aastal loodud Leipzigi RB klubi nii kõrges mängus veel väga roheline. Kaks hooaega tagasi jõuti küll Euroopa liigas veerandfinaali, ent tugevaimas sarjas jõuti alagrupist edasi esmakordselt.

Julian Nagelsmann tüüritav tiim sai alagrupiturniiril soodsa loosi. Seljataha jäeti Lyon, Benfica ja Peterburi Zenit. Tõsi, play-off´i avaringis näidati kõvasti musklit: Tottenham alistati kahe mängu kokkuvõttes koguni 4:0. 

Leipzigi kahjuks räägib ka tõik, et hiljuti jäädi ilma talismanist Timo Wernerist. Londoni Chelseaga liitunud ründaja lõi kaheksas Meistrite liiga matšis neli väravat ja jagas kaks tulemuslikku söötu. 

Eile kindlustas esimesena poolfinaalis koha PSG, kes ootabki vastast just tänasest paarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles