Torn ja Pannas jäid alistamatuks ka Lätis toimunud Liepaja rallil

Postimees Sport
Copy
Ken Torn ja Kauri Pannas.
Ken Torn ja Kauri Pannas. Foto: FIA twitter

Lätis Liepajas toimus sel nädalavahetusel autoralli EM-sarja teine etapp, kus oma head hoogu jätkasid ERC3-Junior klassis sõitvad Ken Torn ja Kauri Pannas. Pärast rasket võistlust lõunanaabritega suutsid eestlased järjekordse etapivõidu noppida.

Teine päev:

ERC3-Junior klassis teist järjestikust rallivõitu noolinud Torn ja Pannas olid heas hoos ka Lätis. Enne päeva poolitavat teeninduspausi võitsid nad kolmest katsest ühe ning jäid esikohta hoidnud Martinš Sesksile ja Renars Francisele alla 2,8 sekundiga.

Pärast hoolduspausi jätkasid eestlased võimsalt, võttes kohe katsevõidu ning vahe lätlastega oli kahanenud 1,1 sekundi peale. Jägmisel kiiruskatsel tabas lõunanaabreid ebaõnn ning neil tuli tehniliste probleemide tõttu sootuks katkestada.

Torn ja Pannas sellest end heidutada ei lasknud ning sisuliselt rallivõidu kindlustanuna võeti veel viimaseltki kiiruskatselt oma võistlusklassi katsevõit. 

Kokkuvõttes oli eestlaste edu teisena lõpetanud rootslaste Dennis Rådströmi ja Johan Johanssoni ees 49,8 sekundit. Kolmanda koha võtsid lätlased Reinis Nitišs ja Andris Malenieks, kes jätsid esimeselt poodiumilt välja Georg Jeetsi ja Kuldar Siku.

Kokkuvõttes võitis ralli norrakas Oliver Solberg, kes noppis etapivõidu 20,1 sekundiga kaasmaalase Mads Östbergi ees. Raul Jeets ja Andrus Toom jäid 11. kohale.

Avapäev:

Pärast avapäeva ehk nelja kiiruskatset on teistelt vaikselt eest sõitnud Rootsi lipu all võistlev Oliver Solberg (Volkswagen Polo R5), kelle edu teisel kohal oleva Mads Östbergi (Citröen C3 R5) ees on 10 sekundit. Kolmas on 16,2-sekundilise kaotusega Aleksandr Lukjanuk (Citröen C3 R5).

Raul Jeets hoiab pärast nelja kiiruskatset üldarvestuse 9. kohta, Solbergile kaotab ta 1.50,4.

Ralli neljas kiiruskatse sai saatuslikuks teist kohta hoidnud Nikolai Grjazinile, kes sõitis Hyundai R5 autoga teelt välja.

ERC3 Junior arvestuses langes Ken Torn neljanda katse järel teiseks, kaotades lätlasest liidrile Martins Sesksile 0,3 sekundiga. Kolmas on Dennis Radström (+12,2). Gregor Jeets hoiab viiendat kohta (+1.05,8).

Väljaspool juunioride kategooriat teeb võistlusel kaasa Georg Linnamäe, kes on nelja katse järel Rally4 klassi kuues (+1.43,0).

Pühapäeval sõidetakse kuus kiiruskatset, millest esimene algab kell 10 ning viimane kell 16.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles