Blogi ⟩ Lyon murdis teise suurklubi järjest ja jõudis poolfinaali

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Manchester City - Lyon
Manchester City - Lyon Foto: MIGUEL A. LOPES/AFP

Jalgpalli Meistrite liiga veerandfinaalis alistas Lyon 3:1 Manchester City ning jõudis poolfinaali, kus kohtub Müncheni Bayerniga.

Kuigi Manchester City läks mängule vastu favoriidina, avas skoori hoopis Lyon, kui 24. minutil saatis oskuslikult palli ühe puutega väravasse Maxwel Cornet. Prantsusmaa klubi 1:0 eduseisul mindi ka poolajapausile.

Viigiväravat jahtinud City jõudis tabamuseni 69. minutil, kui Raheem Sterling vasakult äärelt kaitsja konksuga üle mängis ning palli Kevin De Bruynele söötis, kes ühe puutega mänguvahendi 12 meetri pealt tagumisse posti saatis.

Lyon läks uuesti mängu juhtima 79. minutil. Vaid neli minutit varem vahetusest sekkunud Moussa Dembele pääses väravavaht Edersoniga üks-üks olukorda ning lõi nahkkera puuriluku jalge vahelt väravasse.

Mängu murranguline moment juhtus 86. minutil, kui Sterling viie meetri pealt palli tühjast väravast üle lõi. Kohe järgmisel rünnakul sai Dembele kirja oma teise tabamuse ning tegi seisuks 3:1.

Lyon on Meistrite liigas välja lülitanud nüüd kaks Euroopa jalgpalli suurklubi. Kaheksandikfinaalis alistas Prantsusmaa meeskond mäletatavasti võõrsil värava reegli abil kahe mängu kokkuvõttes Torino Juventuse.

Poolfinaalis kohtub Lyon 19. augustil Müncheni Bayerniga. Teise finalisti selgitavad päev varem RB Leipzig ja PSG.

Enne mängu

Tänase veerandfinaali võitja kohtub 19. augustil peetavas poolfinaalis Müncheni Bayerniga. Teise finalisti selgitavad päev varem RB Leipzig ja PSG.

Manchester City tagas koha veerandfinaalis, kui alistas kahe mängu kokkuvõttes Madridi Reali 4:2. Lyon sai kaheksandikfinaalis võõrsil löödud värava reegliga jagu Juventusest (kahe mängu kokkuvõttes 2:2).

Eelmisel hooajal mängisid City ja Lyon ühes alagrupis. Siis teenis Lyon Inglismaa klubi üle võõrsil 2:1 võidu ning mängis kodus 2:2 viiki. Ometi peetakse Manchester Cityt tänases mängus suureks favoriidiks.

«City peaks eelmise hooaja tulemuste põhjal Lyoni kartma. Olgu, toona oli Lyoni meeskond teistsugune. Nad kaotasid mitmed võtmemängijad. Kuid Lyon saab nendele mängudele tagasi vaadata ja öelda, et oleme varem nende vastu suutnud mängida, suudame ka sel korral,» ütles Prantsusmaa jalgpalliekspert Julien Laurens BBC-le.

«Lyon hakkab madalalt kaitsma ning on valmis City eksimustele reageerima. Meeskonna siseselt on usk olemas. Keegi ei arvanud, et nad suudavad Juventuse ja Cristiano Rolando alistada, aga nad suutsid,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles