Kalev/Cramo sai Läti tagamehe palkamisega paika järjekordse pusletüki

Karl-Joosep Küngas
Copy
Janis Kaufmanis Ventspilsi sinikollases mänguvormis.
Janis Kaufmanis Ventspilsi sinikollases mänguvormis. Foto: Foerster /Eibner-Pressefoto via www.imago-images.de/imago images/Eibner

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna särki kannab uuel hooajal Läti tagamängija Janis Kaufmanis, kes pikalt mänginud kodumaal ning korra käinud ennast proovile panemas Hispaania madalamas liigas.

30-aastane ja 186 cm pikkune Kaufmanis on Riias sündinud mängumees, kes profikarjääri alustas 2007. aastal Valmiera meeskonnas, kus ta on pallinud väikeste vaheaegadega läbi kogu oma karjääri. Hooajal 2011/12 põikas ta korraks Riia VEF-i, 2014/15 käis Hispaania esiliigas Forca Lleida tiimis ja eelmisel hooajal mängis Ventspilsi eest.

2000-ndate teises pooles kõik Läti noortekoondiste tasemed läbi käinud ja 2007. aastal Hispaanias toimunud U18 EM-il ka pronksmedali võitnud Kaufmanise jaoks pole ka VTB Ühisliiga päris tundmatu. VEF-i päevil sai ta toona veel 22-aastase mängumehena kirja kaks kohtumist selles sarjas .

Tunamullu olid Kaufmainise keskmised näitajad Ventspilsi särgis Eesti-Läti ühisliigas 19,8 punkti, 3,6 lauapalli ja 2,9 korvisöötu. Mullu oli tema panus veidi lahjem, kui sai 22 kohtumisega kirja 12,1 silma, 2,9 lauapalli ja 2,4 korvisöötu.

«Janis oli eelmisel hooajal üks Ventspilsi põhimängijaid ning tekitas ka meile Eesti-Läti korvpalliliigas palju pahandust. Ta on teinud varasemalt koostööd ka meie peatreeneriga ja usume, et ta suudab Kalev/Cramos ennast tõestada,» sõnas Kalev/Cramo mändžer Ramo Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles