Videod ⟩ NBAs visati play-off'ide läbi aegade kolmas punktisumma, Doncic tegi rekordi

Christopher Krutto
Copy
Donovan Mitchell (valges) pani püsti tõelise viskekontserdi.
Donovan Mitchell (valges) pani püsti tõelise viskekontserdi. Foto: Ashley Landis/USA TODAY Sports

Möödunud ööl alustati korvpalliliigas NBA play-off-mängudega. Õhtu säravaima saavutusega sai hakkama Utah Jazzi tagamängija Donovan Mitchell, kes viskas 57 punkti.

Jazzi ja Denver Nuggetsi vahelist mängu alustas paremini Nuggets ja poolajaks oli Denveri meeskond saavutanud 59:52 eduseisu. Normaalajal võitjat välja ei selgitatud, kuid lisaajal pani paremuse maksma Nuggets, kes lõpuks võitis kohtumise 135:125. 

Mitchell tegi suurepärase mängu ja tema 57 punkti on NBA play-off'ide läbi aegade kolmas suurim punktisaak. Temast rohkem on visanud vaid legendaarne Michael Jordan (63) ja 1960. aastatel säranud Elgin Baylor (61). Lisaks tõi Mitchell 9 lauapalli ja jagas seitse resultatiivset söötu.

Nuggetsi poolelt olid parimad Jamal Murray 36 punktiga ja Nikola Jokic, kelle arvele jäi 29 silma ja 10 lauapalli.

Hiilgava mängu tegi ka Dallas Mavericksi 21-aastane korvpallisensatsioon Luka Doncic, kes sarnaselt Mitchellile ei suutnud meeskonnale võitu tuua. Kuigi sloveen viskas 42 punkti, korjas seitse lauapalli ja jagas üheksa resultatiivset söötu, oli Los Angeles Clippers Dallase jaoks liiga kõva pähkel ja lõppseisu jäi 118:110 Los Angelese meeskonna kasuks. Clippersi parimana viskas Kawhi Leonard 29 punkti ja korjas 12 lauapalli, teda toetas 27 punktiga Paul George.

Kusjuures Doncicist sai esimene mängija, kes play-off'i debüüdil on visanud üle 40 punkti. Varem on seda rekordit 36 punktiga jaganud Derrick Rose ja Kareem Abdul-Jabbar.

Teised tulemused:

Toronto Raptors 134:110 Brooklyn Nets

Boston Celtics 109:101 Philadelphia 76ers

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles