Kilp dramaatilisest finaalist: norralane blokeeris mind mitu korda

Karl Mihkel Eller
Copy
Meeste sprindifinaali finišiheitlus. Vasakult: Henri Roos (nr 10), Eirik Mysen (nr 1), Armund Korsaeth (nr 5) ja Marko Kilp (nr 7).
Meeste sprindifinaali finišiheitlus. Vasakult: Henri Roos (nr 10), Eirik Mysen (nr 1), Armund Korsaeth (nr 5) ja Marko Kilp (nr 7). Foto: Arvo Meeks / LEPM

Otepääl toimunud rullsuusatamise MK-etapi meeste klassikasprindi finaali viimastel meetritel käis tuline võitlus. Eesti-Norra maavõistluseks kujunenud finaali võitis tihedas heitluses norralane Amund Korsaet, teine oli Henri Roos ja kolmas norralane Eirik Mysen. Kohtunikelt karistada saanud Marko Kilp kukutati finaalis viimaseks.

Nagu finaalis kombeks hoidsid sportlased jõuvarusid finišispurdiks. Finišieelsel laskumisel läks aga positsioonivõitluseks, kus kannatajaks oli Marko Kilp. Finišijoone kolmandana ületanud Kilp aga sai mõned minutid hiljem hoopis ise karistada ja langes poodiumikohalt välja.

«Finaal oli suhteliselt taktikaline, mida oli ka oodata. Norrakad hakkasid seda tempot dikrteerima. Lõpusirgel oli kaks intsidenti. Mõlemad korrad jäin karpi. Ma arvan, et teine koht oli sellest kõige kaugemalt nurgast tulles suhteliselt maksimum,» olid Kilbi mõtted vahetult pärast finišit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles