PM video ⟩ Kiireid katseid kirunud Neuville: püüame teiseks läbimiseks vead parandada

Karl Mihkel Eller
Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänaku tiimikaaslane Thierry Neuville on Lõuna-Eesti rallil pärast kahte kiiruskatset viiendal kohal. Kaotust esikohta hoidvale Tänakule on kogunenud 13,9 sekundit. Hyundail sõitev belglane möönab, et praegu jääb ta võrdluses Tänakuga selgelt kaotajaks ja tema eesmärk on Sebastién Ogier' ja Elfyn Evansi tempos püsida.

Neuville jäi kahe esimese katsega üldjoontes rahule. «Esimene läbimine oli väga raske. Tegin esimesel katsel ühe vea, kui näppisin roolil valesid nuppe. Ma ei aktiveerinud katseseadistust. Teine katse oli päris hea. Natuke kõhklesin kiiruslegendis, sest tavalisel rallil märgin ära kurvid, kus tuleb pidurdada. Siin pean sõitma täisgaasiga ja rehvihaarduvus on suurem, kui oleksin oodanud. Esimene ring polnud päris hea, jäime Elfynile ja Sebastiénile vaid mõne sekundiga alla. Olin sellega rahul. Kalle ja Ott teavad meist teid paremini, on siin sõitnud ja sõidavad kiiremini.»

Teise katse järel kurtis Neuville, et kiirused kerkisid sirgetel suuremaks, kui ta oleks osanud oodata. «See katse polnud tõesti täiuslik, palju jäi legendi taha, mida ma ei usaldanud piisavalt. Oleksin pidanud kiirem olema, aga sellepärast me siin olemegi. Meie jaoks on plaan siinsete oludega harjuda, et olla kahe nädala pärast tippvormis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles