VIDEO ⟩ Norra imemees parandas taas 400m tõkkejooksu Euroopa rekordit ning jõudis maailmarekordile väga lähedale (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karsten Warholm.
Karsten Warholm. Foto: Jia Yuchen via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

Möödunud nädalal Monaco Teemantliiga etapil suurepärast minekut näidanud norralane Karsten Warholm jooksis Rootsis toimunud osavõistlusel uue Euroopa rekordi ja jõudis veelgi lähemale maailma tippmargile.

Kui Monacos toimunud etapil oli Warholmi võiduajaks maailma hooaja tippmarki tähistavad 47,10, siis Rootsi pealinnas Stockholmis näitas ta veelgi võimsamat sooritust. Ühe staadioniringi koos tõketega jooksis ta läbi ajaga 46,87 ning temas sai esimene mees, kes tänavu 47 sekundi piiri alistanud.

Ameeriklasele Kevin Youngile kuuluvast maailmarekordist jäi Warholmil sedapuhku lahutama ainult 9 sajandikku. Youngi Barcelona olümpiamängudel joostud võiduajaks märgiti toona 46,78. 

Stockholmis tal konkurentide alistamisega probleeme ei tekkinud, sest teiseks jäänud prantslast Wilfried Happiot edestas ta enam kui kahe sekundiga. 

Stockholmis näitas oma võimeid ka Rasmus Mägi, kes jäi napilt poodiumilt välja. Eestlase ajaks märgiti 49,40 ja ta jäi sellega 22 sajandikku maha kolmandaks jäänud Ludvy Vaillantist.

Teemantliiga stardis oli veel teinegi eestlane, Mari Klaup osales 100 m tõkkejooksus. Jooksu seitsmendana lõpetanud mitmevõistleja lõpuajaks märgiti 13.98 (isiklik rekord 13.81). Tõketega staadionisirge võitis itallanna Lumionas Bogliolo 12.88-ga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles