Barcelona talisman Messi esitas klubile lahkumissoovi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: POOL/REUTERS

Viimasel ajal üsna rahulolematu jalgpallitäht Lionel Messi andis Barcelona klubijuhtkonnale teada, et soovib meeskonnast viivitamatult lahkuda.

Messi lahkumisavaldust kinnitasid tema esindajad ka Hispaania ja Argenitiina suurematele meediaväljaannetele. 33-aastane jalgpallur on kogu oma senise karjääri veetnud Barcelonas, kuid viimastel aastatel pole ta klubi tegemistega väga rahul olnud. 

Maailma üheks parimaks mängumeheks peetavat Messit asub jahtima nüüd Manchester City, keda juhendab argentiinlasele tuttav Pep Guardiola. Ülemineku teeb raskeks palluri eest nõutav summa, mis võib väljuda UEFA ausa mängu reeglitest. 

ESPNi teatel on huvi igatahes olemas. «City teab, et see on kõige keerulisem üleminek, mida nad kunagi on plaaninud. Nüüd on see siiski päevakorras ning lähemal kui kunagi varem. Klubid on juba vaidlemas ka nõutava summa üle ning City on vajadusel nõus loobuma ka mitmest olulisest lülist,» teatasid ESPNi ajakirjanikud.

Tegelikult oli võimalik Messil Barcelonast ka pärast tänavust hooaega lihtsalt minema jalutada. Selline klausel oli tema lepingusse kirjutatud, kuid see aegus juuni lõpus. Nüüd pole täpselt selge, kas koroonaviirusest pikemaks veninud hooaeg seda tähtaega ka muudab. Selle üle käib hetkel mängija ja klubi vahel pikk arutelu.

Praegu kehtib Messi leping Barcelonaga kuni järgmise suveni, kuid superstaar pole nõus sellega, et värske peatreener kavatseb mitmed meeskonnakaaslased maha müüa ja alustada uuesti ehitusega. Muidugi tundis Messi, et tema maine sai väga suure kahju Meistrite liiga veerandfinaalis, kus Müncheni Bayernilt saadi 2:8 keretäis.

Barcelona on müüki pannud teiste seas sellised tähtmängijad nagu Luis Suareze, Ivan Rakitici, Arturo Vidai ja Samuel Umtiti. Kõik peavad endale uue koduklubi otsima. 

Kindlasti ei soovi Barcelonast tasuta loobuda. See jätaks nad ilma miljonitest eurodest, mida vajatakse uue meeskonna koostamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles