Ott Tänak: enam ei ole kuskilt tagasi hoida

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja eelmise nädala RedGrey Teami Lõuna-Eesti rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja eelmise nädala RedGrey Teami Lõuna-Eesti rallil. Foto: Arvo Meeks

Autoralli valitsev maailmameister Ott Tänak ütles Rally Estonia eel, et tema jaoks on oluline igal juhul «koduväljaku eelis» ära kasutada.

4.-6. septembril toimuval Rally Estonial läbivad rallisõitjad 17 kiiruskatse jooksul 232,64 kilomeetrit. Hyundai ralliautosid juhivad Eesti MM-etapil Tänak, Thierry Neuville ja Craig Breen.

Kolmel korral Rally Estonia võitnud Tänak on Lõuna-Eesti teedel soosik number üks. «Ma tõesti loodan, et meil on kodus sõites eelis. Kõige tähtsam on, et suudaksime selle ära kasutada,» sõnas Tänak Hyundai pressiteate vahendusel.

Autoralli MM-hooaja kalendris on koos Rally Estoniaga järel veel neli etappi ning Tänak hoiab paremusjärjestuses praegu viiendat kohta, kaotades liider Sebastien Ogier’le (Toyota) 24 punktiga. «Peame igast etapist maksimumi välja pigistama. Rohkem me end tagasi hoida ei saa,» ütles Tänak.

Hyundai tiimipealiku Andrea Adamo sõnul on meeskond pika võistluspausi ajal teinud kõvasti tööd, et senised puudujäägid parandada. «Mul on hea meel üle pika aja taas MM-rallile minna. Nagu teisedki, oleme vahepeal teinud auto kallal tööd,» kinnitas itaallane.

MM-sarjas kolmandat kohta hoidev Neuville, kes kaotab Ogier’le 20 punktiga, loodab vahet Eestis vähendada. «Loodetavasti suudame taaskäivitunud hooaega alustada hea tulemusega. Tahame pingerivis tõusta ja alustada kohe tugeva esitusega.»

Breenile on tegu hooaja teise MM-ralliga, sest Hyundai roolis istus ta ka Rootsi rallil. Rally Estonia on iirlasele igati tuttav, sest on siin varasemalt sõitnud neljal korral. «Tore on tagasi võistlustules olla ning mingis mõttes normaalsusesse naasta. Usun, et oleme võimelised heaks esinemiseks, sest kiired rallid üldiselt sobivad meile,» lausus Breen, kelle karjääri kaks poodiumikohta pärinevalt Soome ja Rootsi MM-radadelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles