Jaapanlased soovivad üle poole miljardi koroonavaktsiini doosi, et korraldada maksku mis maksab olümpiamänge

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tokyo olümpiamängud on planeeritud järgmise aasta 23. juulist 8. augustini.
Tokyo olümpiamängud on planeeritud järgmise aasta 23. juulist 8. augustini. Foto: ISSEI KATO/REUTERS

Jaapani valitsus teatas, et soovib väga suures koguses koroonavaktsiine, sest need on vajalikud ohutute olümpiamängude korraldamiseks.

Suurbritannia meedia andmetel soovib Jaapan hankida omale koguni 521 miljonit koroonavaktsiini. Seda kõike selleks, et tagada nii kohalike kui ka sportlaste ohutu olemine olümpiamängude toimumise ajal.

Suvine suurim spordipidu toimub tuleva aasta 23. juulist kuni kaheksanda augustini. 

Selline kogus koroonavaktsiine saada kõlab suhteliselt optimistliku soovina, sest Jaapani kogu populatsioon on hetkel 126 miljonit. See tähendaks, et iga inimese peale kulub umbes neli doosi.

Seda kogust proovitakse hankida viielt erinevalt vaktsiinitootjalt. «Firmad suudavad arvatavasti tootmisega alustada selle aasta lõpus. Praegu pole kindel, kui palju me soovitavast kogusest saame, kuid teeme seda kõike selleks, et korraldada olümpiamänge maksku mis maksab,» teatas Jaapani valitsuse peasekretär Yoshihide Suga.

Võrdluseks otsustas Eesti liituda Euroopa Komisjoni pakutud eellepinguga ja taotleda poolte Eesti elanike vaktsineerimiseks 1,33 miljonit doosi AstraZeneca koroonavaktsiini. Ühele inimesele on vaja kaks doosi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles