Zopp: vastane vääris rohkem võitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp
Jürgen Zopp Foto: Joosep Martinson/SMPimages

Karjääri jooksul esimest korda suure slämmi turniiril põhitabelisse jõudnud Eesti esireket Jürgen Zopp pidi Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis tunnistama noore austraallase James Duckworthi paremust.

Zopp (ATP 148.) kaotas tund ja 39 minutit kestnud kohtumises Duckworthile (ATP 250.) 3:6,4:6, 4:6.

«Tingimused olid rasked. Oli kuum, aga see polnud nii suur probleem kui see, et oli metsik tuul,» tunnistas Zopp Eesti ajakirjanikega vesteldes. «Ma ei tea, kas see võitja määras, aga ta tuli oludega lihtsalt paremini toime ja oli minust värskem, servis paremini ja oli kohati aktiivsem. Vastane vääris võitu rohkem.»

22-aastase pausi järel esimese Eesti meestennisistina suurel slämmil põhiturniiril mänginud Zopi sõnul ei tundnud ta tänases mängus närvipinget. «Võinuks ehk rohkem olla, siis oleksin ehk paremini mänginud,» mõtiskles ta. «Närvilised mängud olid kvalifikatsioonis ära, nüüd oli pigem pingelangus. Kvalifikatsioon tõmbas mind võib-olla mentaalselt tühjaks, aga füüsiliselt tundsin end hästi.»

Zopp tunnistas, et kuigi füüsiliselt on ta heas seisus, siis mänguvorm just kiita pole. «Vorm ei ole mul hea, aga läks iga mänguga järjest paremaks, puhtalt löökide poolest tundsin end täna kõige paremini,» sõnas ta. «Tähtis on see, et olin valmis võitlema ja tundsin end füüsiliselt hästi. Kõik tuli toore tahtejõu ja võitlemisega, ükski mäng ei saanud ma enda tõsist head mängu kaifida, oli üks suur võitlus, aga seda parem tunne oli kvalifikatsioonist läbi tulla.»

Eesti esinumbri sõnul sai ta suurt tuge ka kohapeal olevatelt eestlastelt, kes talle tänaselgi mängul häälekalt kaasa elasid. «Eestlased aitasid mind nii palju,» nentis ta. «Ma pole üldse kindel, kas ma ilma nendeta oleksin nii kaugele jõudnud. Hea, et nad olid siin!»

Järgmisena osaleb Zopp jaanuari lõpus Venemaal algaval 75 000 dollari suuruse auhinnafondiga ATP Challengeri turniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles