Galerii ⟩ Vips tegi F2 debüüdil hea sõidu, kuid jäi napilt punktikohast ilma

Karl Mihkel Eller
Copy

Vormelisõitja Jüri Vips osaleb sel nädalavahetusel esimest korda vormel 2 sarja etapil. Oma esimest võistlussõitu alustas Vips viimaselt stardiruudult, kuid tugeva sõiduga suutis ta tõusta 11. kohale.

Reedene kvalifikatsioon DAMSi meeskonda kuuluval Vipsil ebaõnnestus, sest tema vormelit hakkas esimesel kiirel ringil vaevama tehniline probleem ja ta jäi raja ääres seisma.

Laupäeval toimunud 25-ringilise põhisõidu stardi võttis Vips rahulikul ning hoidis avaringide rüsinast eemale. Eestlase hoog läks ring-ringilt paremaks ning vahetult enne boksipeatuste virr-varri teatas tiim Vipsile, et ta on kõige kiirem mees rajal.

Pärast boksipeatust sattus Vips sõitma viieliikmelisse punti, kus võideldi kohtadele kaheksandast kaheteistkümnendani. Finišijoone ületas Vips 11., punktikohast jäi teda lahutama kolm sekundit.

Põhisõidu võitis parimalt stardikohalt alustanud jaapanlane Yuki Tsunoda (Carlin), teine oli Nikita Mazepin (Hitech) ja kolmas Mick Schumacher (Prema).

Homme on Belgias kavas 18-ringiline sprindivõistlus, mis algab Eesti aja järgi kell 12.10.

Vipsi tänavune põhifookus pidi olema suunatud Jaapani Super Formula sarjale, kuid koroonaviirusest tingitud reisipiirangute tõttu on tal tõusva päikese maale pääsemine raskendatud. Nii alustas Vips hooaega augusti alguses FIA vormel 3 Euroopa regionaalses meistrisarjas (FREC), kus sõitis Soome meeskonna KIC Motorsport ettevalmistatud vormeliga.

Nädal tagasi teatas aga vormel 2 sarja meeskond DAMS, et Vips liitub nende tiimiga järgmiseks kolmeks etapiks. Põhjus selles, et nende indoneeslasest sõitja Sean Gelael ei saa seljavigastuse tõttu vähemalt kuus nädalat vormelisse istuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles