Blogi ⟩ Rabedalt alustanud Kontaveit sammus US Openil teise ringi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: MATTHEW STOCKMAN/AFP

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel astus eestlannadest esimesena võistlustulle Anett Kontaveit (WTA 21.), kes oli avaringis 5:7, 6:2, 6:2 üle ameeriklannast Danielle Collinsist (WTA 55.). 

Avasetis oli Collins see, kes esimesena murdega (3:1) ette sai. Kuigi Kontaveidil õnnestus üheksandas geimis vastu murda, kuulus seti lõpp ikkagi ameeriklannale, kes 52 minutit kestnud avaseti 7:5 võitis. Suurt rolli Collinsi algedus mängis tema edukas palling: kui tema esimese servi õnnestumise protsent oli avasetis 71, siis Kontaveidil kõigest 51. 

Teises setis hakkas Kontaveidi palling aga paremini tööle: eestlanna alustas kohe setti murdega ning kui seisult 4:2 teist korda veel Collinsi pallingu läbi hammustas, oli sett kodus. Aega kulus selleks 32 minutit. 

Kolmaski sett algas kohe eestlanna murdega. Collins hakkas tegema lihtvigu (kohtumise lõpuks kogunes neid 32 Kontaveidi 14 vastu) ning viiendas geimis suutis eestlanan veel korra vastase pallingu murda, pärast mida oli mängu võit ainult vormistamise küsimus. Duell kestis kokku 2 tundi ja 8 minutit. 

Järgmises ringis läheb eestlanna vastamisi sloveeni Kaja Juvaniga (WTA 113.), kes alistas avaringis ameeriklanna Usue Maitane Arconada (WTA 140). 6:4, 7:6 (2). Varem pole Kontaveit temaga tenniseväljakutel vastamisi läinud. 

Loe matši kohta pikemalt allolevast blogist.

Enne mängu:

24-aastane Kontaveit ja temast paar aastat vanem Collins pole varem omavahel vastamisi läinud. Mõlemad võtsid eelmisel nädalal osa Cincinnati turniirist, kus Collins langes konkurentsist juba avaringis, kui jäi 3:6, 3:6 alla Jil Teichmannile. Kontaveit mäletatavasti alistas šveitslanna hiljem 6:3, 6:4.

Edu korral ootab Kontaveiti teises ringis kas ameeriklanna Usue Arconada (WTA 131.) või sloveen Kaja Juvan (WTA 112.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles