Nõmme mängijad rikkusid karantiinireegleid, jalgpalliliit asub päästma nende hooaega (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Nõmme Kalju mehed.
Nõmme Kalju mehed. Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme Kalju jalgpalliklubis on teisipäeva pärastlõunase seisuga tuvastatud seitse koroonapositiivset mängijat. Eesti jalgpalliliit on klubi kriisijuhtimise võtnud enda peale ja jõustab isolatsioonireegleid.

Jalgpalliliidu kriisikomisjoni liikme Mihkel Uibolehe sõnul võtab EJL viiruse leviku takistamist väga tõsiselt. «Kui seni on meeskonnas toimuvat korraldanud klubi, siis kuna olukord on eskaleerunud, võtab jalgpalliliit selle kriisijuhtimise üle,» ütles Mihkel Uiboleht. Jalgpallurid tunnevad end hästi ja viibivad isolatsioonis.

Täna toimunud pressikonverentsil ütles Uiboleht, et Nõmme Kalju mängijad olid küll suunatud karantiini, kuid kõik ettenähtud reeglid polnud täidetud. «Kui seni oli klubi hotellis karantiinis, siis tegelikult olid nad paraku hotellis omavahel kokku puutunud, mis ei ole isolatsioonireeglitega kooskõlas. See omakorda suurendas viiruseleviku tõenäosust klubisiseselt,» ütles Uiboleht intervjuus Postimehele.

Laupäeval toimub Tallinnas Rahvuste liiga kohtumine Eesti ja Gruusia vahel. Uibolehe sõnul jätkatakse praegu mänguks ettevalmistamisega ja kõik sujub plaanipäraselt. «Koondis on täiesti eraldiseisev asi. Tulebki aru saada, et mida Nõmme Kalju on teinud, see ei puutu koondisesse. Tuleb joon vahele tõmmata, sest ühtegi Kalju mängijat koondises ei ole,» ütles Uiboleht.

«Koondis täidab ka praegu reaalselt kõiki isolatsioonireegleid. Kui koondis kogunes testiti kogu personali, üle 40 inimese. See oli meie oma initsiatiiv,» lisas ta.

Eelmisel nädalal pidi Nõmme Kalju Tallinnas pidama Euroopa liiga mängu Sloveenia klubiga Mura. 27. augustil toimunud pressikonverentsil väljendasid jalgpalliliit ja Nõmme Kalju, et koroonarisk oleks minimaalne. Suhtlemisel terviseameti ja kultuuriministeeriumi kaudu valitsusega rõhuti asjaolule, et järgitakse väga rangeid reegleid ning seetõttu ei saaks see mäng Eestisse koroonajuhtumeid juurde tekitada.

Terviseamet otsustas eelmisel neljapäeval, et mängu ei toimu, sest nende hinnangul oli mõlemas võistkonnas positiivse koroonaviiruse proovi andnud inimese lähikontaktsed, kes pidid viibima isolatsioonis 14 päeva.

22. augustil Nõmme Kalju FC eest Premium liiga mängus osalenud jalgpallur andis positiivse koroonaviiruse proovi nii pühapäeval, 23. augustil kui ka teisipäeval, 25. augustil. Sama mängija esmaspäeval, 24. augustil antud koroonaviiruse proov oli negatiivne. Üks NŠ Mura eest laupäeval, 22. augustil Sloveenia liiga mängus osalenud jalgpallur andis positiivse koroonaproovi esmaspäeval, 24. augustil. Terviseameti hinnangul on kõik nimetatud mängudes osalenud jalgpallurid olnud haigestunud jalgpalluritega lähikontaktis, kirjutas jalgpalliliit pressiteates läinud nädalal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles